Två artiklar och besök från Malmö

Kasper och grabbarna på besök hos mig och Anneli.

Förmiddagen ägnade jag åt att skriva en krönika till DN.se och en artikel till Historiska brott & mysterier. Det tog några timmar men sedan mejlade jag iväg dem och några bilder till mina respektive redaktörer.

Framåt dagen ringde Felix H och vi pratade om att ses lite senare i sommar och om AFU och de planer vi har för arkivet. Ett produktivt och bra samtal.

På tal om AFU så fick vi en donation på 1 000 dollar från en annan arkivintresserad person i USA under dagen. Och det bästa var att han skrev att det kommer att komma mer. Vi behöver varje krona.

Efter lunch och en del dammsugning tog jag och Anneli bilen till Motordepån för att prata med Tommy där om Markus bil som behöver fixas. det visade sig att den har ett fel som Volkswagen väl känner till men inte tar något ansvar för vilket betyder en ganska saftig räkning som vi nu kommer att hjälpa Markus med.

Det är för jäkligt när en stor bilfirma tillverkar bilar som har en inbyggd tickande bomb som i slutändan förstör katalysatorn och kan skada hela motorn. Det känns lätt att inte rekommendera VW till någon efter detta.

Vi fortsatte sedan till Coop för att veckohandla men innan dess ett kort besök på andrahandsbutiken intill (Läkarmissionen) där jag hittade en bok till AFU, ”Strindberg som fotograf” (esoterik) och en dvd, ”Apollo 18”.

Hemma igen var det bara att plocka upp och invänta kusin Kaspers ankomst. Då hade jag plockat upp Markus på Viksjöbanan och sedan hämtade Markus Casper vid busstationen. Niklas kom för egen maskin lite senare.

Klara.

Då hade jag fixat ett gäng entrecôter och majs medan Anneli fixade resten.

Efter jordgubbar, godis och gud vet vad mer häckade vi framför EM:s inledningsmatch där Tyskland fullständigt körde över stackars Skottland med 5–1. De gjorde till och med skottarnas enda mål.

I dag har Daily Mail, som ofta skriver om amerikanska uforapporter kopplade till försvarsmakten, en intervju med min amerikanska kollega Robert Powell som i sin tur intervjuat ett vittne som jobbar som kontraktsanställd inom försvarsindustrin. Observationen gjordes i Kanada den 28 augusti 2013 och tre vittnen kunde se hur föremålet utsöndrade ett enormt starkt ljus och hur en mobil och en kamera slutade fungera när de försökte filma det.

”Det var spektakulärt. Efter att ha varit inblandad i optiska system tidigare pratar vi om ett fordon som såg ut som en stadionbelysning”, berättar den försvarsanställde för Powell. Själva ljuset verkade bestå av tiotusentals små lysande partiklar.

Föremålet roterade medan det flög fram över himlen medan det lämnade efter sig ett regn av gnistor. Till slut började kameran fungera men på filmen syns inte annat än störningar. Efter en stund dök ytterligare ett liknande föremål upp lite längre bort och sedan lämnade båda objekten platsen med mycket hög fart.

Det ska bli spännande att se om Robert lyckas få fram mer om detta intressanta fall.

Klockan 23.45 siktade jag mot sängen. Och träffade rätt. Då hade Niklas och Kasper också gått och lagt sig liksom Anneli.

Loading