Open Art och tefat i Örebro

Tefatslandning i Örebro.

Sovmorgon till framåt 08 och sedan god frukost på Claes och Åsas veranda här i Örebro, givetvis med ”Melodikrysset” i radion. Själv är jag inte så engagerad i det med resten av gänget lyssnar och löser.

Edens lustgård heter den här installationen.

Jag passade på att läsa lite i vardagsrummet för gårdagens fina sommarväder hade bytts ut mot grå himmel och lätt höstkyla. Dessutom med lite regn i luften.

Men till slut bestämde vi oss för att ta oss in till stan för att , helt traditionsenligt, gå en runda och titta på ”Open Art”.

Spöken utanför slottet.

Det blir en hel del vandrande genom centrala Örebro med konstverk och installationer utmärkta på en karta som Åsa hade framför näsan och guidade oss med hjälp av.

Några intressanta vedhögar på Järntorget.

Även om en hel del är lite väl avantgardistiskt (för att vara snäll) så är det alltid roligt att gå runt i stan och söka upp konsten.

Anneli och Ylva avporträtteras tillsammans med ett konstverk.

När vi kände oss nöjda letade vi förgäves efter ett fik men alla var stängda. Så till slut gav vi upp och bestämde oss för att äta något lätt istället, och valet föll på Taco Bar på Stortorget som visade sig vara ett riktigt bra val.

Jag och Anneli valde från Soft Taco Meny med två original och två spicy habaneros som var suveränt bra. Jag slog också till på en smarrig alkoholfri Pina Colada medan Anneli tog en Cava. Hela gänget var väldigt nöjda med sina val. Bra priser också.

Det blev ytterligare en vända med Open Art efter det och vädret fortsatte att vara lite grått men helt okej. På vägen hem stannade vi till för att titta på ett Futurohus som står parkerat i ett industriområde. Där spelade jag in en liten kortkort film för Facebook och Anneli tog bilden ovan. Anders Willermans W-Invest Fastigheter AB i Örebro köpte detta exemplar i mitten av 1970-talet för att profilera sitt företag, skriver Wikipedia.

”När då då?”

Tillbaka i Adolfsberg höll vi oss inne och spelade spel. Kort och sedan ”När då då?” som är ett lärorikt och diskussionsinbjudande spel där vi hann med tre omgångar med många skratt.

Åsa och Anneli grubblar.

Midsommarhelgen består av god mat och kultur och trevligt umgänge. Och det var roligt att höra att Niklas och Markus också haft det bra på sin fest hemma när jag ringde dem sent på eftermiddagen.

Kvällen avslutades med lite EM-fotboll.

Loading