Lunch med Mats, poddinspelning och kräftor

Tobias ledde inspelningen.

I dag har jag fortsatt att leta bilder till de olika kapitlen i ”Världsrymden anfaller” och hann väl till kapitel sju innan det var dags att köra Anneli till golfen. Och så fortsatte jag till Årsta för att äta lunch med Mats Areskoug på DN.

En fullträff.

Alltid roligt att träffa Mats och mötet blev inte sämre av att han skickade med mig åtta kassar med böcker. Dessutom hade kvarterskrogen pljeskavica på menyn, en rätt som jag älskar men väldigt sällan äter numera. Så vi satte oss ute vid gatan i skuggen och pratade och käkade i det superfina och varma vädret.

Utanför kvarterskrogen.

Det är några få tidigare arbetskamrater jag håller kontakten med och Mats är en av dem. Vi har mycket gemensamt, inte minst intresset för det lite ovanliga. Har ni inte tittat in på Mats webbplats Oskyltat så gör det. Massor av spännande och lärorik läsning.

Och Mats bokgåvor.

Sedan bar det hem för att sortera bokgåvorna från Mats och för att rensa i garaget igen, det blir ju alltid en del trasiga böcker och annat som ska slängas. Den här gången var det en hel del annat också som redan fanns i garaget så jag stoppade in det som fanns och körde till återvinningen och sorterade det hela. Ett fint fynd i Mats påsar var Karl Ramstrands ”Rymdåldern och uppenbarelseboken” som hamnar i min samling med profetior.

Som vanligt jobbade det flera som jag har lärt känna där och det blev lite prat också med dem. Och när en ung kille kom och skulle börja slänga böcker stoppade jag honom och frågade om jag inte kunde få titta igenom kartonger och kasta åt honom. Förklarade att jag säljer böcker för AFU:s räkning och han blev bara glad över att någon ville ta hand om dem.

När jag stod där kom en kvinna med några kassar böcker så jag frågade även henne och till slut stod jag där och sorterade böcker för fullt. Det blev fyra fulla kassar med bra böcker. En av dem ett fynd. En svensk originalupplaga från 1797 som jag kommer att kunna sälja till ett hyfsat pris.

Allt sorterande gjorde att jag blev lite sen att plocka upp Anneli men efter det var gjort tog vi en sväng till Viksjö centrum för att handla lite smått och sedan hem. Där fick jag fortsätta att sortera bland bokkassarna i garaget medan Anneli gick in och bakade en ostpaj till kvällen.

Kräftsittning med Niklas.

För då var det kräftskiva i det mindre formatet med Niklas och sedan också lite med Markus som kom senare efter att ha varit på ståupp på Cirkus med kompisar.

Innan vi kom så långt spelade jag in en del av en podd om skånska ufofall med Tobias (som ni kan se på bilden högst upp). Podden kommer också att få flera röster och ska sändas inför UFO-Sveriges medlemsträff i Malmö där jag också kommer att berätta om de två fall som jag drog i podden – Röstånga där en bil fick stopp i samband med en observation och Vittsjö som är ett komplicerat och intressant fall.

Kräftorna kom från tre källor. Några var turkiska (rätt små), några svenska signalkräftor (stora och rejäla) och så var de kräftor som Markus hade med sig tidigare i veckan och som Anneli och jag kokade. Faktum var att de svenska signalkräftorna var bäst.

När Markus kom hade han hunnit äta med sina kompisar men vi hade sparat fem kräftor från hans leverans så att han skulle få smaka på dem. Inte så dumma de heller.

Jag passade på att bada bastu med Niklas eftersom han slagit på aggregatet, det blir nästan bara när han är hemma. Niklas är utan tvekan familjens främste bastubadare.

Sist samlades vi i soffan med några kalla alkoholfria cider och lite godis och tittade på ”Ghost” från 1990. Den höll fortfarande och både Markus och Niklas gillade den. Till sist var vi inte i säng förrän 01.

Loading