Badminton och föredrag i Uppsala

En tapper skara. Femton personer kom och lyssnade, några sitter utanför bild.

På förmiddagen fortsatte jag att jobba med bilderna till nya boken ”Världsrymden anfaller” och nu har jag kommit till kapitel 22, så det tar sig. Men vid 10.30 fick jag bryta för att åka med Stefan till Komethallen. Anneli hade vår bil för några ärenden så vi förvånade personalen i hallen genom att komma båda samtidigt.

Matchen blev rätt okej. Jag är särskilt stolt över fem räddningar på Stefans smashar, som han visserligen påstod att han var snäll och slog mot mig, men där jag också lyckades kontra och vinna bollen. Skönt att man har lite reaktionssnabbhet kvar trots att man är pensionär.

Den lite gladare är jag.

Lyckades också vinna matchen med 15–13, 16–14 och 8–15 så nu ligger jag ”bara” under med 10–13. det har varit en hel del uppförsbacke i år.

Anneli plockar fallna plommon.

Plockade med mig lunch från Skälby pizzeria åt mig och Anneli och vi åt den framför ett avsnitt ”Simpson’s”. En kebabrulle åt mig och en avocadosallad åt Anneli. Efter maten tog Anneli tag i plommonträdet och plockade upp allt som fallit ned på gräsmattan, vilket var en hel del. Själv sorterade jag böcker i garaget och ringde till Karl-Axel på Röda rummet och frågade om han kunde ta emot ytterligare åtta kassar i dag, när vi ändå skulle till Uppsala.

Ringde också Staffan K efter att jag hittat några böcker som nog skulle intressera honom och han slog till och köpte dem. Jag är billig i hans fall men det blev i alla fall några kronor till arkivet. Slas och Trenter var det den här gången.

Jag och Karl-Axel.

15.30 bar det av till Uppsala med åtta kassar i bagaget. Vi parkerade utanför Röda rummet och bar in det hela och sedan satte jag mig och pratade en stund med Karl-Axel.

Eftersom jag skulle vara på plats i Vaksalaskolan matsal 18.15 för att träffa styrelsen i den lilla föreningen Gyllene vagnen, som jag pratade inför för 15 år sedan ganska exakt, körde vi till Salagatan och parkerade och gick sedan till Vaksala torg där det pågick en internationell matdag med massor av mat från olika länder.

Efterrätt.

Det var perfekt för mig och Anneli som fick vår kvällsmat där och dessutom köpte vi glass och kaffe (Anneli) efteråt. Lite höstkyligt men gott var det.

Redan före 18 ringde de från föreningen och jag och Anneli kunde vandra dit och installera oss, rigga upp projektor och dator och duka upp ett bokbord. Jag hann prata en stund med Henrik som är ordförande och med flera andra som ville byta några ord. Flera kom fram under kvällen och ville dela med sig av sina egna upplevelser. Flera av dem mycket märkliga.

Hann prata med Henrik.

I dag var mina föredrag två. Först nästan en timme om märkliga naturfenomen och efter paus och fika (där jag inte hann ta någon macka eftersom folk ville prata) fortsatte jag med ufo i nästan 90 minuter.

Nyfikenheten var stor och frågorna många och det skulle dröja tills 21.30 innan vi kunde säga hej och tack. Bästa betyget fick jag nog från en äldre dam som berättade att hon gått upp 03.50 och varit vaken sedan dess men att jag lyckats fånga hennes intresse så att hon inte kände sig det minsta trött.

Vid 22.30 var jag och Anneli hemma i Skälby igen och då var det dags att hänga tvätt och fixa en del saker som måste fixas när man varit ute och pratat. Betalade för en bok som jag köpt på Bokbörsen om ett märkligt ”spökeri” som jag ska ta med i min nya bok och så svarade jag på ett gäng mejl.

Fick förresten en fin recension av min senaste bok på en kultursajt i dag. Läs den gärna. Så här skriver recensenten bland annat: ”Med sin varma och nästan mysiga berättarstil gör han det svårt att lägga boken ifrån sig. De många exemplen och detaljerade redogörelserna från både Sverige och resten av världen ger en bred och gedigen genomgång av ufo-fenomenet, från historiska fall till dagens moderna möten.”

Då blir man lite varm om hjärtat.

00.30 lämnade jag datorn, många mejl var det.

Loading