Två bokhämtningar och UA-jobb

Fullt med böcker.

Redan klockan 09 var jag på plats på Semic för att hämta ett tiotal stora lådor med böcker som förlaget skulle rensa ut. Ett bra tillskott för AFU:s kassa när jag hunnit sälja dem. Nu är stora lådor inte det bästa när man ska lasta en bil så jag plockade ut böckerna från dem och stuvade dem rakt in i bilen. Och då fick allting plats.

Svårt att få plats med i bilen.

Jag fick också med mig ett exemplar av jultidningskatalogen där min bok ”UFO – Närkontakterna som skakat världen” finns med och när jag senare på dagen pratade med Cilla på förlaget fick jag veta att den sålde så bra att hon hade bestämt sig för att trycka upp fler böcker än det ursprungliga upplagan på 3 500 exemplar.

Lättare när kartongerna försvann.

Hämtade sedan upp Anneli för att köra henne till Viksjö där hon skulle träna golf med sina nya klubbor i dag. Och hon var mycket nöjd med dem sa hon efteråt.

Innan jag körde hem med allt blev det en tur till Bauhaus för att köpa fler flyttkartonger till Nic som jag skulle träffa senare i dag. Men sedan bar det av till garaget för att sortera böckerna och lasta av flyttlådorna.

Åt en snabb lunch och satte mig vid datorn och skrev ledaren till nästa UFO-Aktuellt som jag äntligen fått tid att jobba ordentligt med. Under kvällen läste jag igenom och redigerade ett antal texter som ska in i det kommande numret och den saken ska jag fortsätta med i morgon samtidigt som det blir till att skriva en del själv också.

Klockan 15 var jag på plats mitt i stan för att träffa Nic som jag jobbat med på DN under många år men som nu bor i Malmö. Men i dag befann han sig i en lägenhet där en släkting bott och tillsammans skulle vi ta hand om de efterlämnade böckerna. Som tur var hade Markus redan varit där och plockat med sig tolv kassar eller så. Hade han inte gjort det hade allt blivit svårare för som ni kan se av bilden överst blev bilen fullpackad. Även i passagerarsätet stod det kassar och en låda.

En bok från 1910 som jag kommer att behålla.

På vägen hem pratade jag med Fred och med Cilla på Semic men sedan var det bara att packa ur allt och börja det eviga sorterandet. Vissa böcker ska ju säljas i Uppsala och andra i Tidan och en del som är osäljbara av olika skäl får sluta sina dagar på återvinningen.

Medan jag jobbade på i mitt anletes svett fixade Anneli korv stroganoff som satt väldigt bra efter en stund.

När kvällen gått en stund satt vi vid var sin dator mitt emot varandra och fixade med vår höstplanering och planeringen inför Bokmässan. Pratade en stund med min vän Stefan Svensson i Mariestad och mejlade med en kommun som vill bjuda in mig för att hålla föredrag i början av nästa år. Men 23.30 var det också min tur att lägga mig efter en ganska fysiskt intensiv dag.

Loading