Claes och Åsa på besök och podd

Örebrobesök.

Eftersom dagarna har varit välfyllda har jag glömt att lägga ut att jag var med i SVT Norrbotten tidigare i veckan. Intervjun gjordes när jag och Anneli var i Luleå i samband med mitt föredrag där den 17 september. Den här gången handlade det mest om att jag vill återkomma till Nammajaure för att fortsätta leta efter spökraketen som försvann där 1980.

50-talsspänning.

Förmiddagen ägnade jag åt att sortera allt jag fick med mig från Anders Palm men också att försöka komma i kapp med mejlen i inkorgen. Hann inte ända fram där. Tog också ut en bunt science fiction-tidskrifter från det glada och fantasifulla 50-talet från garaget och torkade rent dem. Tidskrifterna kommer från Steve Moore men har legat lite för länge i en källare och lider fortfarande av det.

Slog också en signal till en kvinna utanför Askersund som sysslar med bokbindning som hobby. Hade fått tipset från Åsa eftersom jag ville få en bok om hypnos och parapsykologi som jag köpte på Bokmässan inbunden. Och där hade jag tur för kvinnan hade egentligen slutat att ta uppdrag men tyckte att min bok verkade så intressant att hon lovade hjälpa mig.

Eftersom Anneli var på banan åt jag lunch framför ”Simpson’s” i form av rester. Revbensspjäll bland annat som jag älskar att äta kalla!

Sedan tog jag över bilen och körde till återvinningen där jag träffade flera av dem jag lärt känna där. Blev kvar rätt länge eftersom vi hade mycket att prata om. När jag var där ringde Håkan och berättade att den svåra förkylning han gått och dragits med sedan helgen visade sig vara covid. Rätt många som råkar ut för det nu igen.

Förresten publicerar podden ”Lägerelden” ett avsnitt i dag där jag deltar. Ni kan lyssna på det här. Titeln är ”Det övernaturliga”.

Senare fram på eftermiddagen kom Claes och Åsa från Örebro och det blev fika och sedan en lång gångtur innan vi gick hem och med förenade krafter lagade mat. En väldigt välsmakande kyckling i ugn med rotsaker och ett suveränt vin plus lite bubbel.

Det blev äppelkaka till efterrätt och sedan ostbricka med portvin i soffan. En bra kväll med goda vänner som tog slut vid midnatt!

Loading