Planerar, gör om och hämtar

När jag vaknade i morse insåg jag att jag måste göra om förstasidan på UFO-Aktuellt, byta ut en svag bild till en kraftfullare och med en människa. Så ut åkte en bild på en mystisk kon som fallit ned i en sjö i Värmland och in en bild på en kvinna som håller i en järnklump som fallit från himlen.

Ringde Håkan Ekstrand och berättade att jag skickar om sidan 1 och sidan 2 (som har bildtexten till det som syns på ettan) och så gjorde jag det.

Sedan var det bara att börja brassa brunch till mig och Anneli och våra gäster Claes och Åsa. Bacon, omelett och vita bönor plus det vanliga i form av mackor och yoghurt. När alla var uppe blev det en bra frukoststund innan våra gäster åkte hem till Örebro.

En liten rysarstund.

Klockan 11 blev jag intervjuad av Linda och Alexandra för podden Rysarstunden. Om ufo givetvis. Vi pratade i 45 minuter med ett litet tekniskt strulavbrott. Även om tjejerna inte hade så många frågor lyssnade de desto mer och jag fick gott om tid att berätta mina historier. Kanske inte alltid så rysliga men förhoppningsvis intressanta för deras lyssnare.

Ett av inköpen.

När allt var klart tog jag bilen till Coop i Barkarby för att hämta två paket med Zappaskivor som jag köpt. Sådana som har kommit ut de senaste åren men som jag har missat. Vill ju gärna ha min Frank Zappa-samling uppdaterad. Hemma igen gick jag igenom samlingen och plockade ut några dubbletter som jag kan ta med mig till Skivcentrum och sälja nästa gång jag är i Uppsala.

Ett av inköpen kan ni se här ovan. Och det roliga är att familjen fortsätter att ge ut bra material efter denne fantastiske musiker.

Någon lunch blev det inte, vi levde länge på brunchen både jag och Anneli. Så när jag tog bilen till Älvsjö för att träffa Karin, som jag jobbat med på DN, kändes det helt okej i magen.

Karin, som är i flyttagen, hade samlat ihop en försvarlig massa böcker som jag nu kunde bära ut till bilen och dessutom fick jag en klocka som någon av grabbarna kanske vill ha och ett kast. Alltså ett föremål som grafikerna använde under blytiden för att förvara typerna i. Kanske något för Niklas.

Hemma gick jag igenom bokkassarna och upptäckte till min glädje att det var många bar böcker som nu kan säljas till förmån för AFU.

När det väl blev dags för kvällsmat stekte jag ett par riktigt fina kotletter och råstekte potatis och sedan åt vi tillsammans. Då hade vi också hunnit prata en stund med Annelis syster Lena som verkade ha det bra.

Framåt tidiga kvällen satte jag och Anneli oss vid var sin dator och jobbade med planeringen för en biltur till Nederländerna och Belgien där vi ska hämta hem en hel del böcker och tidskrifter till AFU. Men resan blir också en minisemester där vi stannar till i några trevliga städer på vägen. Vi kommer att träffa Vim Kramer och Marc Hallet på resan. Tillsammans kommer de att fylla vår bil.

Vi hann halvvägs och fortsätter planeringen i morgon.

Eftersom ”Tunna blå linjen” börjar med sin säsong 3 tittade vi på sista avsnittet av säsong 2 som Anneli missat helt och som jag bara sett de sista tio minuterna av. Lätt omskakande även om det bara är teve. Säsong 3 får vi börja titta på till veckan.

I säng 22.30 för att hinna läsa i en timme, både jag och Anneli.

Loading