Mariestad tur och retur

Upp vid 07 för att komma i väg i god tid mot Böckernas hus i Tidan med ett stopp hos Tage Bång och Christina i Töreboda på vägen. Vägen ner blev lite lång och vindlande eftersom jag först blev stående i en lång kö efter Enköping då det inträffat en olycka på E18 lite längre fram. Som tur var hade jag köpt frukostburgare på McD i Enköping strax innan men som otur bet jag av en lagning på en tand när jag åt en av dem. Så det var bara att ringa min tandläkare och där ska jag infinna mig i morgon bitti.

När kön väl släppte var det ösregn mest hela vägen som tog mig och alla andra söderkörande in på småvägar mellan Västerås och Köping i dag igen.

Tage och Christina.

Det blev ett kort stopp hos Tage och Christina för att leverera fem exemplar av min senaste bok som han plockat in beställningar på från medlemmar i Mariestads Astronomiska Klubb, där jag själv är medlem. Tage tillhör kategorin som alltid ställer upp och som aldrig klagar. En fantastisk person som jag känt sedan mitten av 70-talet.

Peter med sin personal och sin störste leverantör.

Nästa stopp var Böckernas hus i Tidan för att lasta av ett drygt trettiotal kassar med böcker. Peter var på plats liksom hans personal men också Niklas Krantz som hade kört upp från Skara med ett gäng kassar med böcker och prylar som AFDU kan använda i en kommande butik men också en del som kan gå direkt till arkivet. Och en riktigt fin litografi av den svenske målaren och grafikern Paul Holsby (1921–2007) som var daterad 1978 och med titeln ”Resa mot planeter”. Ingen dyrgrip men ett ögonfång.

Niklas med litografin.

När allt var inburet till Böckernas hus och alla kassar från Niklas bil hade fyllt det nyskapade tomrummet i min blev jag bjuden på köttbullmacka och Zingo på kondiset intill av Niklas. Satt och pratade och Niklas noterade att han hade fler kassar hemma som han inte fått med sig den här gången.

Dagens leverans.

När vi satt där kom en man fram och frågade om jag inte var Clas Svahn och det visade sig att han hette Roy och gått i en parallellklass till mig på gymnasiet i slutet av 70-talet. Måste erkänna att det nog var lättare för honom att känna igen mig från teve och artiklar än det var för mig att känna igen honom efter nästan 50 år. Men trevligt att han stannade och sa hej!

Jag och Stefan i fototagen.

Strax efter 13 körde jag in till Mariestad för att bli fotograferad av Stefan Svensson. Vi jobbade ju ihop på Mariestads-Tidningen, också det på 70-talet. Det blev porträtt och halvfigur inne och ute och nu kan jag skicka dem till Cilla på Semic som var den som frågade efter sådana bilder.

Stefan har börjat skanna en massa gamla negativ som vi kikade på några av och det var rena minnesresan. Kul!

Rätt trasig men rolig resa.

Innan jag lämnade Mariestad körde jag rakt över Stockholmsvägen till kyrkans loppis och gick ned en trappa till bokavdelningen där en ur personalen kom fram och undrade om inte jag var jag. Vi pratade en stund och jag köpte en äldre sagobok i dåligt skick och en bok om Knutbysekten innan jag for vidare mot Laxå för tankning och måltidsstopp på Burger King.

Burgarna åt jag i bilen medan jag körde in i regnet mot Järfälla. Och tänk, den här vägen gick det att slippa någon rundtur mellan Köping och Västerås! För hela den här motorvägssträckan var öppnad! Så himla härligt!

Detta gjorde att jag var hemma redan 18.30 och kunde lasta ur alla Niklas kassar för att sätta mig vid det dukade bordet där kvällsmaten var serverad av Anneli. Och sedan började jag gå igenom kassarna från Niklas, bland annat dem med serietidningar med ufoteman. Och Kalle Anka-tidningarna har haft med ufo som tema massor av gånger genom åren.

Möte i Ankeborg.

I nummer 20/2003 avbildades Ankeborgs ufoförening på ett mindre smickrande sätt som ni kan se ovan… Givetvis var Kalle själv med som medlem. Och givetvis träffade han på en utomjording.

Sist satte jag mig och skrev in två nya böcker som tar upp ufo i min bibliografi. Så nu har jag 99 nya poster och 818 totalt. I säng 23.30.

PS: Tydligen går det att se ”Ufo-mysteriet med Felix Herngren” på Kanal 12 nu.

Loading