Sorterar ufoarkiv halva dagen

Anne med lådorna.

Upp före 07 så att jag skulle hinna in till tandläkaren på Söder där jag hade tid 08.40.Här i Stockholmsområdet gäller det att ta till ordentligt eftersom köer på morgonen är legio och svårigheten att hitta en p-plats är monumental.

Nu gick det faktist oväntat bra, köerna fanns där men något riktigt stopp blev det aldrig. Och till min stora förvåning hittade jag en parkeringsplats på S:t Paulsgatan direkt när jag svängde in på den. Det händer inte varje år.

Flisan som skulle ersättas.

Så jag kom i god tid till min tandläkare. Satte mig och läste tills det var min tur att komma in. Bet ju sönder en del av en kindtand i går när jag satt i bilkön utanför Enköping men nu fick jag den lagad snabbt och smärtfritt – men långt ifrån gratis. Nu borrade tandläkaren bort en gammal amalgamlagning också och det gjorde ju inget.

Hemma jobbade jag på med en artikel innan det blev lunch och därefter dök Anne Larsson upp med ett gäng tunga lådor från Solna Astronomiska Förening. SAF, som den förkortades, försvann med dess ordförande Erik Fredriksson och jag har redan hämtat allt som fanns efter honom. Men Anne och hennes man Rolf hade också en del sparat i form av protokoll. en del korrespondens, tidskrifter, böcker och annat.

Sorteringsjobb.

Det skulle ta mig många timmar under dagen att sortera allt så att det sedan går att arkivera på AFU. Säkert fem timmar satt jag där. Men nu är allt packat i kassar och märkt med post-it-lappar eller inplockat i kuvert som jag har skrivit på. Nästa vecka åker allt ner till AFU då också jag ska dit.

Under dagen hade jag också ett långt samtal med en journalist som vill göra en intervju med mig nästa vecka. Och så publicerade tidningen Land en tre sidor lång intervju med mig i dag. Hade faktiskt glömt att jag var intervjuad av någon därifrån.

Gott blev det.

När Anneli gick till yogan (i regnet; det har regnat hela dagen) brassade jag pannkakor och värmde ärtsoppan som Anneli gjort. Och när hon kom hem, lätt blöt, kunde vi njuta av det hela.

Framåt kvällen tog jag mig också 45 minuter och letade rätt på bilder som Håkan B har bett om. En av dem var irriterande nog borta, låg inte i någon mapp på sitt datum. Illa eftersom jag är noga med att arkivera mina foton på ett bra sätt. Men, som tur är tillhör detta undantagen.

Efter midnatt blev det sängen.

Loading