Hämtar böcker och bio med Anneli

Många böcker blev det.

Frukost och lite datorjobb och sedan iväg till Tyresös yttersta rand för att träffa min tidigare arbetskamrat Roffe Stohr som ville skänka böcker. Och det märktes verkligen att jag åkte mot ”världens ände” när parkeringsskyltarna förkunnade att man fick stå som längst i 14 dagar! Inte centrala Stockholm precis.

Roffe tog emot med 15 fullpackade banankartonger och en hög intill som bestod av ett äldre uppslagsverk. Och just det kunde jag berätta för Roffe att jag skulle ta med om det fick plats (och det fick det) men sedan köra till återvinningen. Resten såg mera intressant ut och när vi väl kånkade ut det hela blev bilen fylld till sista centimetern.

Kul att ses en stund var det och Roffe bjöd på pasta med köttfärssås med iskall mjölk och sedan dammsugare med cola till efterrätt. Inte illa. Vi satt och pratade lite minnen från DN i någon timme efter maten och bärandet innan det var dags för mig att köra hem längs vindlande vägar och börja sortera det hela i garaget.

På vägen ringde jag och grattade Carl-Anton Mattsson som fyller i dag och vi kom överens om att han hänger med mig när jag kör till AFU på måndag.

När jag stod där och sorterade kom Anneli som fått skjuts hem från golfen av en av sina kompisar. Det hade gått bra i dag och hon sänkte sig något. Säkert sista utespelet för i år, trodde hon.

Det blev en tur till återvinningen med uppslagsverket och ett stort antal banankartonger plus lite annat som vi haft stående sedan tidigare.

Utanför Filmstaden.

Framåt 18 satte vi oss till bords och åt gott men 19 bar det av till Råsunda och Filmstaden där jag och Anneli hade biljetter till ”Lee” om en Vougefotograf och hennes historia från framför allt andra världskriget. Jag blev absolut nyfiken på Lee Miller och hennes karriär, inte minst eftersom hon tillsammans med en fotograf från Life var en av de första journalisterna som kom in i ett dödsläger och fick se det fruktansvärda som nazisterna åsamkat miljoner människor, inte minst judar.

Lee Miller i Hitlers badkar.

En av bilderna från andra världskriget som Lee blev känd för var när hon badade i Adolf Hitlers badkar i hans bostad i Berlin. Ni kan se den här ovan eftersom Anneli såg den hängd på Dunkers konsthall i Helsingborg för ett antal år sedan. En minst sagt märklig bild.

Nå, filmen var bra, en fyra som jag ser det.

På vägen hem lyssnade vi på när Slovakien utjämnade till 2–2 mot Sverige i Nations League och kunde också se de sista fem minuterna på teve när vi väl var hemma.

Ett sista ryck framför datorn för att hjälpa en journalist som vill göra podd om Vittsjöfallet, hjälpa en elev som vill komma i kontakt med någon ufointresserad i Göteborg, tacka ja till att vara med i en av de större poddarna och lite annat.

Här står man och väntar på att serien ska börja.

Och den 27 oktober är det dags för ”Aliens – Striden om utomjordingarna” som är Kalle Ströms serie på SVT.

I säng 00.30.

Loading