Dagsarkiv: 06 januari 2018

Förkylt och hemmajobb


Lätt segt hela dagen för även om jag verkar ha klarat mig bra undan den värsta varianten av flunsan – ingen hosta, ingen snuva – så är kroppen seg och öm. Bara att gå i trappan är fullt jobb.

Så efter att ha sovit så länge jag kunde så har jag hållit mig hemma. Vi har hjälpt Markus med lite planering inför resan tillbaka till Florida och hur han ska få med sig sina saker tillbaka när han sätter sig på planet igen den 13 januari.

Jag har ägnat en stund till åt Wendelle Stevens-materialet, lagt in ytterligare en del digitalt material på mina externa hårddiskar bland annat. Passade också på att kasta en massa gamla cd-skivor till olika datorer som låg och tog plats i ett förråd. Där finns det nog mer att göra.

Carl-Anton mejlade att den nya upplagan av ”Mötet i gläntan” har sålt 82 exemplar under 2017. Låter inte mycket men det ger i alla fall lite styft 4.700 kronor till AFU eftersom jag skänker hela min royalty dit. Också Håkan Blomqvist har skänkt sin royalty för ”Gudarna återvänder” – snyggt! AFU behöver alla goda krafter och allt stöd som kan ges, inte minst nu när vi håller på och ska ta hem en samling från Nya Zeeland. Det kostar ett antal tusen bara det.

Satsade några timmar nere i källaren också för att gå igenom mina science fiction-album och tidningar. Bland annat gjorde jag ordning på Linda och Valentin-albumen som ni kan se här ovan. Alla dubbletter hamnade i en hög som jag kommer att sälja till Serieslussen till förmån för arkivet.

När jag ändå höll på fyllde jag på min lista över ”Samlingar” som finns på den här bloggplatsen. Bra att ha saker samlade där som jag sedan kan kolla upp när jag står i ett antikvariat eller seriebutik.

Under dagen har jag fortsatt mejla med en man i Göteborg som såg något han inte kan identifiera på Götaplatsen den 1 maj 2016, mitt under statsminister Stefan Löfvens tal. Det han såg filmades också av en filmfotograf som bevakade talet och där syns också det lilla klotet eller ljuspunkten röra sig uppåt mot en klarblå himmel.

Niklas skulle egentligen ha kommit hit i kväll tillsammans med Ylva men vi ställde in det hela när Anneli blev sjuk. Och det var nog lika bra. Dessutom var han i Sundbybergs kyrka och sjön i dag. Han är en av omkring 30 i den kören. Roligt att han tycker om att sjunga!

Var ute på Amazon och beställde ett par böcker som jag saknade i mitt bibliotek. En om den amerikanske tecknaren Willy Ley som förändrade folks syn på rymden med sin underbara illustrationer, och en om Apollo 8.

På tal om Apollo så avled en av de klassiska Apollo-astronauterna i dag, John Young som hade sex rymdfärder bakom sig. Han blev 87 år och hann flyga såväl Gemini och Apollo som rymdskytteln.

Jag får återkomma till detta. Nu blir det tidigt i säng. Ska upp 06.15 och köra Markus till Arlanda i morgon bitti.

 484 total views