Dagsarkiv: 09 januari 2018

Ljusstark bolid över Bottenhavet


Precis när jag skulle ta mig till bussen fick jag telefon från en SAS-pilot som sett en mycket ljusstark meteor från sitt flygplan då han var på väg från Tromsö till Bodö i morse. Piloten berättade att de precis hade nått 15.000 fots höjd då han och styrmannen upptäckte den ljusstarka boliden som verkade störta ned på horisonten i sydost.

Jag gjorde en intervju med honom efter att ha lagt ut information om händelsen på Facebook och också fått kontakt med Kalevi Mikkonen i Rovaniemi som hade koll på att den också synts över Finland. Där togs även en film av den spekatkulära rymdgästen av Johannes Karhula (vars stillbild syns här ovan).

När jag kom till jobbet skrev jag en artikel om det hela. Piloten vill vara anonym men har lagt ut en uppmaning till andra piloter och trafikledare att kontakt mig och UFO-Sverige om de ser något på himlen som de inte kan förklara.

Jobbade en stund med bokmanuset innan bussen skulle passas också. Och så ringde jag mina två favoritantikvarier, Thomas i Uppsala och Peter i Tidan, för att boka tid för möten. Har många böcker att leverera till dem båda. Och sedan blev det lunch.

Mycket att skriva om på jobbet. En borttappad satellit bland annat. SpaceX, som söt upp den, svär sig fri medan andra inblandade hänvisar till sekretess eftersom det rörde sig om en topphemligt och mycket dyr spionsatellit.

Kvällens tråkiga nyhet var att en familj på fyra personer, två vuxna och två barn, hittats döda i en villa i Bjärred. Enligt våra efterforskningar en vanlig svensk familj med en högt utbildad pappa där något som inte får hända hade hänt i dag. Exakt vad vet vi ännu inte men i sådana här fall är det tyvärr oftast så att fadern av någon anledning tagit livet av sin familj och sedan följt dem i döden.

På den trevliga sidan kan jag notera att jag även i dag fick sällskap av Pontus till La Barca, nu för pizza, och efter en stund anslöt Åke. Sällan vi blir tre på middag numera.

Fullt ös under hela arbetsdagen i vilket fall. Men när jag väl tog mig hem så fick jag som tur var åka med en av mina favoritchaufförer. Så kan det bli!

 601 total views,  1 views today