Dagsarkiv: 12 januari 2018

Ut med granen!


Den ser lite ensam ut där den står i kylan vid kanten av gräsmattan. Men i dag åkte vår fina gran ut. Lite synd eftersom den spridit så fint ljus i hörnet av köket under några veckor.

Samtidigt plockade vi ned lite av tomtarna men inte allt, resten får flytta tillbaka i lådan lite senare under helgen.

Pratade en stund med en frilansjournalist som vill göra ett porträtt på mig för ett par tidningar. Vi ska träffas om någon vecka och prata på riktigt. Men även det sonderande samtalet tog en bra stund och jag tror att det kan bli en bra intervju av det hela.

Efter att ha ätit lunch åkte jag iväg till nya second hand-bokhandeln i Jakobsberg för att skänka fem kassar böcker som jag vet att jag själv inte kan sälja men som inte var så dåliga utan säkert kan hitta sina köpare med tiden.

Passade också på att köpa öl och en flaska portvin innan jag plockade upp Anneli utanför jobbet. Tillsammans gav vi oss ut för att försöka hitta skruvar till ett gäng handtag jag köpt på Bauhaus. Hade nämligen planerat att byta ut plasthandtagen på skåpen i badrummet. Ett av dem har till och med gått sönder men så är allting också långt över tjugo år.

Nu var det inte så lätt att hitta de skruvar som behövdes. Beijer hade slut och Biltema hade fel sort. Något jag kunde konstatera när vi kom hem… Men skam den som ger sig! Jag lämnade av Anneli och tog bilen till en annan Beijerbutik, den som vi alltid kallade Bäverbutiken när barnen var små eftersom de hade en till snickare utklädd bäver som symbol, och där hittade jag skruvar.

Visserligen ett slags multiskruvar som måste kapas för att hålla rätt längd men med hjälp av Gunnar sågade vi bort lagom mycket och trettio minuter senare var alla handtagen utbytta efter lite insats med borren också.

Sedan lagade vi mat tillsammans, lövbiff med rotsaker i ugnen och ett gott vin som jag hade inhandlat. Eftersom det trots allt är fredag blev det både ”På spåret” och ett par avsnitt ”Stranger things” i soffan, avbrutna av ett larm från Markus i USA om att han hade fel biljett i sin mejl där det var ett bagage för lite antecknat. Viktigt för den som behöver få med sig golfbagen hem också. För i morgon flyger han tillbaka hit.

Anneli ringde upp resebyrån och hamnade hos en engelsktalande i Indien som hjälpte henne att ordna problemen och Markus fick sin nya biljett mejlad under pågående samtal.

Det blev ett annat avbrott på tevetittandet också då en man ville chatta med mig om diverse konspirationsteorier som jag svarade att jag inte trodde på. Trots det blev det ett trevligt chatt och vi avslutade som vänner.

Tredje avbrottet var ett samtal från Johan på Rapportcentralen som undrade om jag kunde hjälpa honom med något bra fall från Halland. Det var en journalist som hade ställt frågan. När Anneli gått och lagt sig tittade jag igenom mina papper och hittade ett riktigt spännande fall som visserligen inte är helt färskt men som jag länge funderat över.

Ska kolla upp det lite mer i morgon innan jag skickar det till Johan.

Har också sorterat lite böcker i mitt eget bibliotek och därmed sett till att de kommit bort från ett skrivbord och in i en hylla.

Sedan blev jag sittande till efter 01 för att fixa saker i datorn. Mest sortering av material faktiskt. Det är inte bara det fysiska föremålen i huset som måste hamna på rätt plats.

De nya, fina handtagen på plats.

 496 total views