Dagsarkiv: 22 januari 2018

Hemma och skriver


Sov ut till strax efter 10 vilket blev lite drygt sju timmar och det kändes skönt även om jag vaknade med en lätt huvudvärk som inte släppte förrän framåt eftermiddagen. Inte helt ovanligt efter ett fem nätter långt pass som dessutom varit mycket intensivt.

Satte mig vid datorn och skrev ut resten av Elizondointervju som jag nu ska börja bearbeta till en artikel. Som jag skrev härom dagen så tror jag att den kan bli läsvärd.

Ute är det full vinter även om det inte ligger några drivor med snö. Men vattnet i vår lätt droppande kran till trädgårdsslangen har frusit i en lång istapp vilket säger att det nu är kallt på riktigt.

Jag tog i alla fall bilen till Konsum i Barkarby för att hämta ett bokpaket från Amazon med en bok om Apollo 8 som jag hade beställt och passade då också på att köpa lite mat så att jag kunde laga Bullens med vita bönor och blodpudding till mig och Markus. Senare på kvällen åkte han och Anneli och veckohandlade medan jag satt hemma och jobbade.

På bilden ovan ser ni vår kvällsunderhållning. Vi satt i soffan alla tre och tittade på den första av de tre Hobbitfilmerna. Den andra har vi sedan tidigare och den tredje beställde jag via CDON under dagen. Vi har ju sett dem på bio men det var riktigt kul att se om den nu igen efter ett antal år.

Ölen som står intill kan verka lite överraskande för en del. Den är nämligen en ljus Guinness som jag köpte i London i höstas. Inte så dum.

Har också sorterat in en massa bilder från paddan och mobilen och dessutom tagit om hand ett gäng som Kalevi Mikkonen i Rovaniemi har skickat till mig. Kalevi gör det många borde göra – han skannar sina bilder med ufoanknytning till AFU.

Pratade en stund med Harald på DN också om planeringen för årets Mello. Det ser bra ut men jag måste snart börja förbereda mig så smått genom att lyssna på artisterna.

Första dagen på en ledighet brukar gå åt till att fixa saker. Tvätt och sortering av klipp och digitalt material som har hopats under den gångna veckan. Den här dagen blev en sådan. I morgon åker jag till AFU en sväng (med sex kassar) och plockar med mig Carl-Anton på vägen sedan blir det möte med Anders L där och en intervju som en frilans från Corren/Norrköpings-Tidningar ska göra med mig.

På vägen hem ska jag ta med 15 andra kassar som Carl-Anton och Parthenon skänker till AFU för försäljning och som jag sedan kommer att köra till Böckernas hus. Men Carl-Anton har också en hel del kul saker som jag ska få ta hand om själv.

Avslutade kvällen med att läsa en artikel i New Scientist om det självutnämnda mediumet ”professor” Henry Slade som var verksam i slutet av 1800-talet och då lyckades lura skjortan av flera forskare. Han fick text att framträda på en griffeltavla, en stor skärm att slitas mitt itu och böcker och möbler att fara omkring i rummet. Man önskar att man hade kunnat vara med!

Men Slade var en bluffmakare som levde i en tid då sådana uppvisningar lockade mängder av människor och som bland annat resulterade i en bok av Johann Zöllner, chef för Leipziguniversitetets avdelning för astrofysik. Zöllner föll för tricken och var alltså inte ensam. Också en av de mest kända vetenskapsmännen på den tiden, Alfred Russel Wallace (som jag läst flera böcker av) gick på det. Vilket återigen visar att forskare inte alltid är de bästa då det gäller att genomskåda den här typen av ”paranormala” trick.

Gick ut på Abe Books och köpte en billig print-on-demandversion av Zöllners bok.

I säng före 01.

 440 total views