Dagsarkiv: 23 januari 2018

Till AFU för intervju


I dag stoppade jag några kassar i bilen, hämtade Carl-Anton i Nyköping och körde till AFU för att bli intervjuad av Johan Ekfeldt som är frilans och skriver en del för Norrköpings Tidningar och Corren. Ni kan se oss på bilden här ovan. Men jag var också där för att börja samla material till en bok jag planerar att skriva om AFU under hösten.

Men innan vi inledde intervjun, som varade nästan en timma, så gick jag och Anders Liljegren igenom de kassar med böcker, tidskrifter, band och annat som jag hade med mig. Materialet kom från många olika personer och har samlats in under ett antal månader.

Carl-Anton hade med sig ett par kassar med seriealbum (Asterix, Lucky Luke och Tintin bland annat) som han skaffat åt mig och där fanns en hel del som jag inte hade förut.

När jag var färdigintervjuad tog vi oss till ufobiblioteket för lite fotografering och sedan sa vi hej då till Johan som åkte hem medan jag, Anders, Carl-Anton och Johan G åkte till Hageby centrum för att äta sushi- och kinabuffet på restaurang Sisi.

Jag gillar verkligen det här stället som har bra mat och numera är det enda av de tre som tidigare låg i rad bredvid varandra som har överlevt. Bara att hoppas att de hänger i. Lustigt nog hade de lyckats få med en svensk rätt på menyn också, nämligen minipannbiffar. Smakade en som fick godkänt.

Tillbaka på AFU höll vi ett litet möte och med Håkan B med på telefon enades vi om att hålla årsmöte för AFU den 1 mars. Vi pratade också om ett erbjudande som jag har fått från Glenn Steckling att komma till Sverige för att hålla föredrag om Adamski. Steckling är ju den som har hand om Adamskis arkiv så det vore mycket intressant att höra honom.

Carl-Anton föreslog att vi skulle kunna ta hit honom till fältundersökarkursen vilket kan vara en bra idé. Så den saken får vi diskutera på nästa styrelsemöte.

Sedan bar det hem med ett stopp i Nyköping där jag och Carl-Anton lastade ut 15 kassar med böcker till bilen. Böcker som jag sedan gick igenom hemma och sorterade i två högar: En som ska säljas i Tidan och en som jag tror att AFU kan vara intresserat av. Det blev nio kassar till Tidan och fem till AFU att kika på. En kasse var böcker som antingen var trasiga eller osäljbara. En fin donation!

När jag kom hem blev det panerad tors som smakade utmärkt innan jag satte mig med Anneli i soffan och sorterade frimärken som var med i Carl-Antons kassar. Anneli tittade på en polisserie. När hon gick och lade sig råkade jag byta kanal till en helt fantastisk vitrysk dokumentärfilm som byggde på filmklipp från ryska instrumentbrädeskameror. Och en sak är klar efter att ha sett filmen. Jag kommer aldrig att köra bil i Ryssland.

Fick ett tips om en artikel på DN.se (!) från vännen Peo att Lasse Hallström ska göra film av Leslie Keans bok om ufoobservationer av militär personal. Det var inte illa! Och den filmen kommer säkert att betyda mycket för UFO-Sverige när den väl blir gjord.

Leslie bad mig att komma över till USA för att hålla föredrag för några år sedan men tyvärr fick jag tacka nej eftersom jag befann mig i Peru just då. Synd. Det hade varit roligt att träfa henne på riktigt. Hon var ju också en av de journalister som låg bakom avslöjandet om det hemliga Pentagonprojeket som utredde uforapporter. Det som Luis Elizondo var chef för.

Ni kan också läsa Deadline Hollywoods artikel här.

Dagen slutade med att jag skrev några mejl och hoppade i säng efter 01.

Fick ett mess från min brittiske vän, författaren och den tidigare polisen John Hanson i dag. John har skrivit en otroligt innehållsrik bokserie om mängder av britiska ufofall. Vovvens roll i skrivandet känner jag inte till!

 235 total views