Dagsarkiv: 31 januari 2018

Mellojobb och prat med Luleå


Hur illustrerar man en dag där man knappt lämnat huset. Det får bli med ett tangentbord. Kunde också ha blivit en telefon, men tangentbordet vann. För det är där jag har suttit mest hela tiden.

Dels har jag jobbat mig igenom de sju artister som uppträder i första omgången av Melodifestivalen som avgörs i Karlstad på lördag. Då kommer jag att sitta hemma hos en kamrat i Mariestad och chatta med läsekretsen och med trygga Hanna Fahl vid ett tangentbord i Karlstad.

Jag behöver förbereda mig eftersom, och det har jag sagt förut, detta inte är den typ av artister eller musik som jag följer. Några tävlingsbidrag har ännu inte lagts ut av SVT så dem får jag vänta med att lyssna på ett tag till.

Men jag har också pratat ufo med Jennifer i Luleå som efter många år kommer tillbaka in i UFO-Sveriges arbete. Vi hade vår första kontakt 2001 och då hade vi bra hjälp av Jennifer som skrev i UFO-Aktuellt och till och med lät sig intervjuas i tidningar om sitt intresse. Nu hoppas vi att hon och Tiia, som redan finns i Luleå, ska bli ett radarpar och kunna arbeta tillsammans.

Pratade också en god stund med vår fältundersökare i Småland, Håkan Fenander, som ringde på förmiddagen och med min redaktör på Semic Andreas som ville ha en säljtext till nya boken som jag skrev ihop till honom senare under kvällen.

Fick ett spännande mejl från min vän Busty Taylor i Andover i södra England. Han hade i sin tur fått ett mejl från dottern till den sedan flera år bortgångne cirkelundersökaren Pat Delgado. Och dottern hade haft den goda smaken att nämna AFU för föräldrarna till en ung ufolog som gick bort 2009. Och nu ville hon ha kontakt med mig för att se till att hans arkiv tas om hand.

Sådan omtanke gör mig glad. Jag skrev ett långt mejl till dottern som jag hoppas att hon kommer att vidarebefordra till familjen.

Det har blivit ett antal telefonsamtal och mejl till under dagen. Bland annat ett till en man som vill anordna en ufokonferens i Sverige. Mannen kommer från ett annat land och när det första mejlet kom för någon dag sedan sa jag att jag kanske kunde vara intresserad men det gick över när jag fick andra mejlet i dag där han undrade om jag var ”clear” (=troende) eller om jag var en desinformatör. Får man en sådan fråga så är det lätt att inse att detta inte är någon person som man vill ha att göra med framöver. Vilket jag skrev i mitt svar.

Roligare är att de två som jag och Niklas träffade i Nederländerna förra året, Wim och Selma, från Het Johan Borgman Fonds (som tar hand om arkiv kring det paranormala) vill komma till AFU på studiebesök i slutet av mars. Det ska vi ordna. Jag tror nog att det är bättre att vi lägger vår energi på dessa forskningsinriktade personer än på en som ser desinformatörer i människor som han aldrig mött.

Det har varit en hel del annat också men även en del hushållsarbete. När Anneli kom hem hjälptes vi att göra spaghetti med köttfärssås och sedan blev det soffan en stund innan jag fortsatte framför datorn. Vi pratade lite sommarplaner utan att kunna hitta några än.

Tog hand om lite tvätt och startade en ny maskin innan det blev sängen vid 01.

 456 total views