Dagsarkiv: 03 juni 2018

30 grader och hem via Nyköping


Det var lätt att vakna tidigt eftersom rummet vi fått låna att sova saknade gardiner mot de största fönstren så redan efter 07 slog jag upp ögonen. Hade svårt att somna om trots att jag kom i säng strax för 02 i natt.

Så jag tog tag i lite mejl och kunde bland annat konstatera att jag fått ledigt lite längre fram i juni vilket gör att jag kan ta mig ner till Skåne för att hämta böcker och annat till AFU.

Efter att ha duschat gick jag ut i det strålande solskenet och snart kom också Anneli och efter en sund var det full fart vid frukostbordet i köket. Men åt gjorde vi ute. Allt annat hade varit fel. Och där smakade det kokta ägget och mackorna givetvis som allra bäst.

Framåt 10 var det i alla fal dags att säga hej då. Då hade jag packat in fem kassar med böcker i Tobias bil som han lovade att ta till AFU. Själva beredda vi plats åt till Carl-Anton och Britt-Marie som blev vårt ressällskap till Nyköping där de bor. Jag hade också ett ärende dit eftersom Carl-Anton hade ett stort antal kassar med böcker om ufo och science fiction som jag köpt genom honom och som dykt upp på Öppen hand.

Vi tankade i Sillekrog och jag fick hjälp att svara på några mejl av Anneli som tog diktamen medan jag körde vidare hemåt. Alltid skönt att komma hem. Markus var ute på banan i Kungsängen och spelade golf med två vänner till oss, Per och Gabriella, och när de sedan kom tillbaka brakade ett kort med intensivt åskväder och skyfall loss så att jag och Anneli fick rädda tvätten lite lätt hals över huvud.

Det var i alla fall mysigt att sedan sitta under verandataket och fika och dricka något kallt med Markus och hans två golfkamrater för dagen. Och det var roligt att höra att Markus spelat riktigt bra. Trots det varv han inte helt nöjd utan gick ut och tränade puttar lite senare.

Eftersom jag ska till Skåne på AFU-resa om två veckor ringde jag och bokade folk som jag ska träffa där. Fick tag i de flesta och såg även till att ordna boende under de två nätter jag blir borta. Jag kommer att få hyra en bil eftersom det är ganska många lådor som ska plockas upp.

Hemma har jag också ägnat en stor del av dagen åt att göra klart var alla bilder som ska ingå i min nya bok ska placeras på sidorna. Eller i alla fall sett till så att de hamnar så nära det stycke text de här ihop med som möjligt. Ett större jobb än jag trodde och det blev inte klart förrän långt efter 01. Då sov övriga familjen sedan länge.

Linnéa limmade på Thomas också denna dag.

Framåt eftermiddagen kom Per och Gabriella som hade varit ute och spelat golf med Markus hela eftermiddagen. Så Markus dök ju upp även han!

 416 total views