Dagsarkiv: 18 juli 2018

Teater i Örebro med Claes och Åsa


I dag hängde jag på låset till Norlanders eftersom jag ville veta varför det inte gick att få in alla de kanaler som vi hade tänkt oss i går. Och en kvart innan de skulle öppna högg jag en stackars anställd på väg in och fick honom att släppa in mig och ge mig råd.

Och det var som vi nog hade misstänkt att det Comhemabonnemang som fanns i Railis hus inte hade hd-kanaler som inbyggt utbud. Så jag tecknade ett abonnemang åt Raili, fick ett kort och instruktioner och körde tillbaka till Raili och Anneli och så kunde vi få in allt som gick att få.

Nu kan Raili se SVT1 och SVT2 plus en del annat i hd-kvalitet men tyvärr ligger kanalerna på plats 21 och 22 och därefter vilket gjorde henne lite förvirrad. Den saken får vi försöka fixa när vi passerar Mariestad igen om ett par dagar – nu hann vi inte.

Vi hade nämligen lovat att vara i Örebro före 12 och det ville vi hålla. Och klockan 11.50 kom vi fram till Åsa och Claes där vi ska stanna över natten. Men också gå på teater på Örebro slott där Lerbäcks teater spelar ”Par i kungar” på borggården under sommaren. Premiär i dag.

Men innan vi kom så långt åt vi lunch och tog sedan till Ramsjön inte långt från Nora för ett dopp. Otroligt varmt, närmare 30 enligt termometern. Det var inte jättemycket folk i den här fina sjön så vi fick en trevlig badstund innan det faktiskt, faktiskt började regna! Det var inte i går. Men det regnade bara tio minuter och på vägen hem tog det slut.

Åsa och Claes hade en buske med mynta som smakade som After Eight vilket vi tog hjälp av när vi drack var sin mojito på deras veranda. Väldigt gott och en bra star på teaterkvällen som väntade inne i stan.

Där bjöds vi på en fars i två akter med mat i västra delen av slottet där vi kunde sitta ute och ta ett glas vin och äta fläskfilé med potatissallad. Inte världens bästa mat eftersom köttet var torrt och trist.

Men det blev en bra avkoppling på en trevlig pjäs som sedan fortsatte med sin andra akt. Väldigt duktiga skådisar i form av Ida Stén, Fredrik Andersson, Mats Eklund, Marit Eriksson och Ulrik Spjut som vi har sett vid ett annat tillfälle.

Sedan blev det Frimis som har den bästa utsikten i stan där vi tog var sin öl, jag och Claes, och var sin Rosé, damerna. Där blev vi sittande ett tag och Sven ringde och jag kunde berätta att jag köpt tre slipsar åt honom, vilket han blev glad över.

En härlig kväll där vi kunde sitta ute och njuta innan vi tog bussen hem för lite vickning. En vickning som inbegrep var sitt glas 21-årig Glen Dronach Parliament som var fabulöst god.

Bad i Ramsjön. Anneli och Åsa i plurret.

Teatern på slottet var riktigt kul!

 470 total views