Dagsarkiv: 17 januari 2019

Avtackning av Johan Schück och ufo på Facebook


I dag tackade vi av Johan Schück som jobbat som journalist och ekonomisk kommentator på DN sedan 1984. En mycket omtyckt person – och väldigt kunnig – som sedan en tid övergått till egen verksamhet.

Innan jag tog mig till jobbet hörde Anneli av sig då hon halkat ordentligt utanför dörren på väg till jobbet. Rena isgatan. Men det hela slutade bra med ett blåmärke på höften. Tur det. När jag själv kom ut senare så var det bara att konstatera att det skulle gått bra att åka skridsko på den.

Annars ägnade jag förmiddagen åt att skriva på en artikel till Historiska brott & mysterier. Fick ihop en tredjedel innan det var dags att åka till jobbet. Fortsätter jobba på den i morgon eftersom jag ska ha lämnat in den senast på lördag.

Såg också att Kristianstadsbladet publicerat sin intervju med mig men tyvärr är den låst så jag har inte kunnat ta del av den. Ser i alla fall att de har valt att dra på det lokala fallet (bilstoppet vid Röstånga) som jag berättade för dem om i går.

UFO-Sverige fick in en del rapporter i samband med gårdagens ”Vaken” i P3 och P4 dit många ringde för att berätta om sina upplevelser av ufofenomen. Jag har också varit i kontakt med redaktionen som nu lovat att skicka vidare de mejl där folk skrivit att de vill komma i kontakt med oss. Det är givetvis svårt att få tillgång de allas mejl eller kontaktuppgifter eftersom de ringt SR och inte oss.

På vägen in ringde en man och undrade hur han kunde låna böcker från AFU. Han hade läst att det gick i en av Håkan Blomqvists böcker. Jag sa att det gick bra om han också var donator och därmed stödde arkivet och nu ska jag skicka honom uppgifter om hur detta går till.

Hjälpte också en person på Facebook som filmat något okänt från Färgelanda att identifiera det som fastnat på filmen till radarsatelliten Cosmo-SkyMed. En ljusprick av många men mannen blev nöjd även om han direkt undrade vad jag tyckte om hans ”andra filmer”, som jag tyvärr inte hade tid att titta på.

Mat blev det i min ensamhet, i dag biff med lök minus purjo på Lilla Asien. Iskallt ute och halt på vägen dit.

Sedan tuffade kvällen på. Inga stora nyheter men många små.

När jag kom hem tog jag en macka med mjölk och satte mig sedan och skrev vidare på den artikel jag påbörjat i morse. Strax efter 02.30 hade jag skrivit 90 procent så i morgon ska jag ta mig till sajten Newspaperarchive och leta lite mer information från 1942 som händelsen jag skriver om ägde rum.

Kristianstadsbladet i dag.

412 total views, no views today