Dagsarkiv: 23 januari 2019

Hemåt och AFU:s nya lokal


Upp vid 8 efter en kort natt och sedan grötfrukost hemma hos Per Erik Tell. Ute var det på nollan och rutorna igenisade. Men 9.30 rullade jag norr ut med 64 mil framför mig. Tog ett kort stopp i Kristianstad för att köpa ett par ex av Kristianstads-Bladet där det var en fin artikel om utställningen och mig en bit in i tidningen. Tankade när jag ändå stannade till på macken.

Nästa stopp blev i Jönköping för en burgare på Burger King och tio minuters blunda med ögonen vilket jag behövde. Men sedan var det bara att sikta på AFU där Anders, Johan och Susanne satt och jobbade. Jag hade med mig en kasse med böcker och lite annat som jag samlat på mig och som nu går in i samlingarna.

Å andra sidan fick jag med mig ett par små lådor med böcker som inte platsar i AFU-samlingen, sådana som jag fått med från England och som ingått i större donationer. Nu säljer jag dem till förmån för arkivet istället.

Eftersom AFU sedan årsskiftet har en ny lokal där vi bland annat ska placera vår sf-samling gick Anders och jag dit så att jag skulle få se den. Ni kan se den här ovan. Tomt ännu så länge med ett antal boklådor som enda föremål.

Till slut kom jag i alla fall hem vid 17.40-tiden efter att ha kört 128 mil sedan i går. Då satt det bra med lite kvällsmat med Anneli och Markus och sedan tittade jag på handboll där Sverige fick stryk mot Danmark. Men mesta tiden av kvällen gick åt till att sortera in bilder, ljudfiler och annat på rätt plats och att svara på mess och mejl. Det blir alltid rätt mycket efterskörd när man varit ute så här.

I dag införde UFO-Sverige en ny rapporteringsmöjlighet på sajten. Nämligen ”Rapportera en paranormal händelse” som säkert kommer att fylla sin funktion. De båda fenomenkomplexen har ju en tendens att flyta ihop ibland.

Hade egentligen tänkt att komma i säng i tid men klockan blev 01 innan den planen gick att förverkliga.

Per Erik Tell med hus och bil.

Anders och Johan satt och jobbade på AFU.

313 total views, no views today