Dagsarkiv: 31 januari 2019

Badminton och webbteveförberedelser

På morgonkula tog jag och Anneli bilen till Sollentuna för att besöka passpolisen och fixa nya pass till oss båda. Lär behövas eftersom vi har flera resor på gång under året. När vi väl lyckades få ut vår nummerlapp efter att ha klickat in vårt bokningsnummer (tog tre försök) så gick det fort. Fast det är bara att erkänna, jag är mig inte alls lik utan glasögon vilket ju är modellen som gäller för kortet. Positivt var att det gick lättare att skriva signaturen (oläslig) den här gången, förra vända tog det fyra försök.

Färdiga där körde jag Anneli till jobbet och satte mig sedan på Komethallen och läste i 45 minuter innan jag bytte om och inväntade den alltid sene Stefan. Som vanligt massor av golfare och inga badmintonspelare förutom oss två. Visst, det händer att vi inte är ensamma men det är aldrig fullt på banorna om det inte är speciella helger.

Jämn match blev det och alla seten gick till 14-14! Jag vann första med 19-17 (verkade aldrig ta slut), förlorade andra med 14-16 och så blev det tyvärr förlust även i sista med 14-17 som kan verka konstigt men vi bestämde att köra till 17 eftersom tiden såg ut att rinna iväg.

På vägen hem köpte jag två kebabrullar och så åt jag och Markus lunch framför ”Seinfeld”.

Innan dagen gick så lång hade jag också pratat med Pernilla Månsson på SVT och några timmar senare kom en bild på Svante Ståhl och hans Karl XII-skjorta (kanske) så att vi kunde uppdatera min artikel om dagens Antikrundan på DN.se.

Skrev också ytterligare ett mejl som har med AFU:s crowd funding-satsning att göra och fick på så vis ännu en undertecknare av uppropet. Och så ringde, och mejlade, jag Riksarkivet för att få ut handlingar från Säkerhetspolisen från början av 70-talet. Men fick inte mycket hopp. 70 års sekretess på alla Säpos handlingar fick jag veta. Nå, värt ett försök eftersom det handlade om Operation Argus och Da Capo som hade starka ufoinslag.

Mejlade också Försvarsmakten i ett liknande ärende.

Annars har jag suttit med de tre första webbteveavsnittet i ”Mysteriejakten” och jobbat med manus och bilder. Emma har skickat mig manusförslag som jag sedan jobbat vidare på. Eftersom de två första ska handla om ufo har jag också försökt att få några från försvaret att ställa upp för intervju. Mycket svårt visade det sig. Hur svårt kommer jag att berätta i avsnitt 2.

Har också haft ett långt samtal med Gunno Gunnvall som mellan åren 1965 och 2001 var ansvarig för radarunderrättelsesidan på den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten.

Har också fortsatt jobba med att förbereda Mellot till på lördag. Lyssnat på minutversionerna som finns ute och försökt fatta vad jag gillar och inte gillar. Har kommit en god bit på väg men får fortsätta i morgon.

Jag avslutade kvällen med att skriva ett lång mejl till en äldre ufolog i USA för att berätta om AFU:s existens och att vi värnar om att en persons livsgärning ska tas om hand för framtiden den dag som han eller hon inte längre kan ta hand om alla sina papper.

I säng före 01 blev det i alla fall.

370 total views, no views today