Dagsarkiv: 05 februari 2019

Badminton och regn


I dag lyckades plogbilen göra rent hela gatan från snö efter att det gäng med bilar som våra ”grannar” på andra sidan gränsen till Stockholm flyttat på sig. Vi som bor på Stenbockens väg är inte så glada över att vår gata förvandlats till en parkeringsplats för boende 300 meter bort bara för att deras byggare inte fixat nog många p-platser åt honom.

Nu får vi dras med bilar stående i vägen utanför porten, i vägen för postbilar, sopbilar och snöplogar. Inte kul.

Jag tog mig i alla fall ut vid 10.30 för att spela badminton med Stefan i Komethallen och i dag gick det något bättre. Ensamma i hallen (fullt i golfhallen) vann jag med 15–13, 12–15 och 15–8. Som vanligt mest på Stefans misstag än tack vare mitt eget underbara spel. Men vi hade några kul bollar!

Jag har också mejlat med min chef på Semic och sagt att jag har bestämt mig för att göra en bok om AFU och att jag fixar pengar till tryckningen av den engelska upplagan. Den svenska versionen ska förlaget stå för.

När jag kom till jobbet träffade jag en arbetskamrat som satt nere i fiket på väg att gå hem. Hon berättade att hennes sambo hade sett ett ufo en gång och undrade om jag ville prata med honom – som en födelsedagspresent! Och visst, det kan jag absolut. Så vi enades om att göra det över en lunch den 15 februari om det funkar för honom.

Sedan var det raka vägen till ett möte med vår chefredaktör Peter Wolodarski (bild ovan) där han målade upp en bild av hur världen ser ut just nu och hur DN tar sig fram i detta landskap. Vi var många som lyssnade, och ställde frågor. Vi diskuterade också vilka frågor som DN bör fokusera på under de närmaste åren.

Ute regnade det kallt men när jag gick för en bit sushi tillsammans med Monica och Åke så hade nederbörden hejdat sig och istället orsakat problem på marken.

Sushin var som vanligt alldeles utmärkt på Wang Asia Sushi Dumplings. Jag tog en 14-bitars men kanske får det bli dumplings nästa gång. För att testa.

Jobbade på och skrev åtta artiklar under kvällen. Inga höjdarkväll där alla väntade på Donald Trumps tal till nationen. Men det kommer mitt i den svenska natten och då är jag hemma.

268 total views, no views today