Dagsarkiv: 07 februari 2019

Filmning för Mysterieserien


Upp i ottan efter att ha vaknat redan före 06 och inte kunnat somna om. Men så skulle jag också in till DN för att filma 08.30. En tid jag inte kunde kolla eftersom SL åter skapat kaos med inställda tunnelbanetåg vilket skapade extra tryck i biltrafiken in mot stan. Längs vägen gick hundratals människor till sina jobb när tågen stod och bussarna inte räckte till.

Dessutom inträffade det en olycka vid Åkeshov som stoppade mig och alla andra medan räddningstjänsten gjorde sitt jobb. jag kunde bara ta en bild och skicka in till DN som uppdaterade trafikkaoset på nätet.

Nu var jag långt ifrån ensam om att komma sent till filmningen, någon hade fått gå och en annan hade suttit på ett långsamt tbanetåg. Men strax efter 09 hade alla kameror riggats, ljudet kopplats på oss i form av myggor och lokalen släckts ned för att få rätt stämning. Medan jag och Emma satt i våra stolar (se ovan) så fanns det en ljudtekniker, två fotografer och en skripta på plats runt oss.

Sedan var det bara att köra. Emma hade gjort manus som jag sedan petat lite i och det följde vi så gott det gick. Vid 11.30 hade vi klarat av de tre första avsnitten som blev mellan 13 och 18 minuter långa. De två första kommer att handla om ufo medan det tredje siktar in sig på månlandningen och konspirationen kring den.

Efter att jag tagit en snabb korv i form av en hel special (repris från i går) nere på Nyhetsgrillen och läst på manuset medan jag åt körde vi igång igen i studien framåt 12.30. Nu var det ett avsnitt om jordens undergång och ett om märkliga försvinnanden som skulle klaras av.

Serien heter ju ”Mysteriejakten med Clas och Emma” och ska börja sändas strax efter mitten av den här månaden. Och jag tycker att det hela ser ut att bli bra med de resurser som vi har. Inte så stora förutom när det gäller grafiken och bildbehandlingen där Elin kommer att dra ett tungt lass. Jag lämnade en sticka med en massa bilder och filmer plus en del ljud till henne som nu ska användas i de två första avsnitten. Får fylla på med mer till de övriga tre i början på nästa vecka.

Vid 14.30 sa vi hej för nu och jag gick till Mat pressen för att handla lite. Bland annat en bukett tulpaner och en Femina som Ylva bett mig ta med till stackars Anneli som är hemma med sin trasiga hälsena.

Just nu får Anneli hålla sig på markplanet, att gå i trappan till källaren är inte lätt. Så jag och Markus får rycka in hjälpa till när det behövs. Tvätten brukar jag sköta men inte strykningen, men den biten blir nog också på min lott nu. Men helt handikappad är hon inte så vi hjälptes åt att laga mat och sedan såg vi på Antikrundan.

Själv tog jag en stund vid datorn för att börja förbereda mig inför helgens Mello. Ska ju chatta med läsarna igen och måste lyssna in mig på låtarna och skriva omdömen. Men jag har också haft lite kontaktat med Lizzie som står i kontakt med andevärlden. Det var ett tag sedan vi messade till varandra.Det är synd om henne eftersom hon har mörka krafter att kämpa mot och dessutom är ensam i sin kamp. Jag tycker uppriktigt synd om Lizzie.

Innan jag stängde butiken i dag läste jag dagens DN och det händer ju då och då att man blir förvånad över hur språket används. Härom dagen skrev en reporter att det var ”på grund av” en läkares upptäckter som cancerpatienter överlevt. Vi får hoppas att det var ”tack vare” samma läkares insatser. I dag stod det att Spotify visat vinst ”för första gången hittills”. Då undrar man oroligt när nästa ”första gång” kan komma att inträffa och varför man då inte då skulle kalla det för ”andra gången”.

Första gången inträffar bara en gång. Det har i alla fall jag fått lära mig.

Jag är själv ingen språkmästare men det blir väldigt irriterande när felen blir så övertydliga.

Ringde Rickard Andersson och grattade på födelsedagen.

När kvällen gick mot sitt slut satte jag mig med en macka och ett avsnitt ”Seinfeld” innan det var dags för sängen.

Olyckan vid Åkeshov.

Här börjar vi förbereda filmningen.

Anneli fick blommor och en tidning av Ylva.

289 total views, 1 views today