Dagsarkiv: 18 februari 2019

Alfa Antikvariat och 10cc


På förmiddagen höll UFO-Sverige telefonkonferens om vilken lokal vi ska hyra till årets riksstämma och Ufo-Expo i Uppsala. Thomas Michanek och Peo Wärring hade fått i uppdrag att undersöka detta och de hade gjort ett grundligt jobb som de nu presenterade för mig och Anders Berglund.

Efter att ha pratat igenom alternativen fastnade vi alla för Ekonomikum på Kyrkogårdsgatan 10 som visserligen inte var billigast men hade bäst läge och bra lokaler. Så det bestämde vi oss för.

Efter att ha ätit lunch hemma tog jag bilen till stan för att besöka Alfa Antikvariat som är på väg att stänga. Visserligen inte förrän i juni men nu har de sänkt priserna till hälften på de 200.000 böckerna de har i sina hyllor på Olof Palmes gata.

Jag var egentligen ute efter att titta på deras science fiction-avdelning och esoterica men kvar fanns bara esoterican eftersom någon i Uppsala köpt upp hela sf-samlingen som sträckte sig över flera stora hyllor. Enligt personalen för att öppna sf-antikvariat där. I så fall har vi plötsligt två sf-antikvariat i området.

Jag hittade i alla fall ett antal paranormala böcker till AFU, ett par böcker till Carl-Anton och två till mig själv. Totalt gick det hela på 560 kronor efter rabatten.

På vägen hem stannade jag på Coop Forum, som tydligen heter Stora Coop såg jag på en ny skylt, och handlade åt familjen. Inte så mycket folk i butiken en sådan här dag så jag var snart hemma för att lasta ur och sedan var det bara att vända för att åka in till Djurgården och Cirkus där vi skulle se 10cc.

Markus var snäll och körde mig och Anneli (som äntligen kom ut en sväng trots sina kryckor) till Cirkus eftersom han själv behövde bilen för jobb under kvällen. Detta innebar också att vi kom väldigt tidigt fram så Anneli hade bokat bord och så inväntade vi Ylva och åt en god men liten middag i form av bakad röding till Anneli och en rödvinsbräserad oxkind till mig.Ylva, som kom direkt från jobbet, tog en förrätt i form av en bit smörgåstårta.

Konserten som skulle starta 19.30 drog ut på tiden och när vi väntat, lyssnat på förbandet och väntat igen hade klockan blivit 20.50 innan Graham Gouldman, Rick Fenn, Paul Burgess, Mike Stevens och Iain Hornal ändtrade scenen. Som tur var hade jag fått en trevlig bänkgranne som jag kunde prata bort en stund med medan Anneli och Ylva pratade med varandra.

Vi satt alldeles utmärkt tack vare att Anneli varit snabb att beställa biljetter – något hon gjorde från bilen i Nederländerna när vi var på väg till England i oktober. Rad 11 blev det.

När konserten väl kom igång med ”Wall Street shuffle” som första låt blev ingen besviken. Det blev en kväll full av deras bästa låtar. Oxch gänget verkade ha hur kul som helst på scenen, Graham Gouldman och Rick Fenn berättade om låtarna och olika minnen och det blev väldigt familjärt. ”Clockwork creep”, ”Silly love”, Life is a minestrone”, ”Good morning judge”, ”Art for art’s sake” och ”Dreadlock holiday” var bara några av godbitarna.

På slutet gjorde de en A Cappella-variant av ”Donna” som ni kan lyssna på här nedan. Inte världens bästa bild men härlig version av låten.

Applåderna fick in gänget en gång till och sedan blev det flera extranummer.

När vi gick därifrån var vi riktigt nöjda och efter en stund kom Markus och plockade upp oss. Ylva släpptes av vid en tunnelbanestation på vägen medan vi andra åkte hem och rostade några brödmackor och drack en cider som kompensation för den väl snålt tilltagna maten på Cirkus.

Efter att ha plockat upp 18 kassar med science-böcker och några lådor och kassar till med annat som jag ska lasta i bilen i morgon för att åka till AFU så var det dags att sova vid 01.

På plats på Alfa Antikvariat.

En annan del av antikvariatet.

Här är jag, Ylva och Anneli på Cirkus.

10cc på scenen.

541 total views, 2 views today