Dagsarkiv: 26 februari 2019

Sista passet på länge


I dag gör jag mitt sista kvällspass på DN på ett tag. När jag går av det här skiftet dröjer det till den första april innan jag åter sitter vid tangentbordet för att bevaka världen åt DN.se.

Startade dagen med att skriva en bunt brev, några till ufovänner i Sverige och några till ufovänner i England. Och så mejlade jag och påminde två personer i USA och England om att de lovat skicka bilder på sina samlingar som förhoppningsvis ska till AFU i sinom tid.

Tog också bilen med Anneli intill för att hämta ut hennes nya körkort som nu blivit klart. Och sedan åkte vi hem och fixade lite nudlar med rester och så kikade vi på ett avsnitt ”Seinfeld”.

I dag blev det åtta plus på dagen och solen sken. Inte mycket snö kvar. Satte mig på bussen och fortsatte läsa i Michio Kakus ”Mänsklighetens framtid” som är ett alldeles utmärkt ressällskap sedan ”Down the rabbit hole” tagit slut.

På jobbet gick jag och Elin igenom en del av den grafik som ska användas toll vår webbteveserie ”Mysteriejakten”. Grafik som Elin är oerhört skicklig på att göra. Och noggrann. Efter att ha använt en Vlv PV som bil i Väddöfallet skickade jag henne en bild på den Ford som snickarna verkligen använde. Och nu har hon bytt ut bilen och lagt in den rätta i en rörlig sektion där själva händelsen spelas upp i förgrunden medan jag berättar om den i bakgrunden.

Ni kan se en bild av Elins arbete här ovan.

Framåt kvällen kom beskedet om att Magnus Lindberg, en av medlemmarna i Grymlings, avlidit. Jag fick snabbt tag på änkan som var bekräftade dödsfallet och pratade med mig en sund. Jag valde att inte skriva särskilt mycket av det hon sa av hänsyn till henne.

Fick också tag på Pugh Rogefeldt som lämnade sin bild av sin kamrat. De båda hade känt varandra länge och spelat ihop i Grymlings. Det blev en hyfsad artikel till slut och vi fick TT-credd på Pughs uttalanden.

När TT creddar DN, alltså citerar och berättar att det var vi som var först med något, då brukar vi tuta i en lite tuta som ni kan se på bilden här nedan. En gammal tradition nu.

Kom iväg till Rosa Drömmar med Björn för at äta raggmunk med stekt fläsk och det var två riktigt stora portioner som serverades. Där träffade vi Mats Sjöberg, en tidigare arbetskamrat från DN, som brukar gå dit.

Full fart resten av kvällen och ner till taxin först efter 01.

Vår TT-tuta som vi låter ljuda när TT citerar oss.

318 total views, no views today