månadsarkiv: april 2019

Bokjobb och förberedelser


I dag plockade jag ned 145 bilder som Stefan Svensson tog när vi träffades i Mariestad för någon vecka sedan, bilder som föreställer olika föremål som ska användas till boken om AFU. Stefan har som vanligt gjort ett mycket bra jobb och en av bilderna kan ni se är ovan – en ufokortlek som jag köpte i Kina på 80-talet.

Men jag har också fortsatt att jobba med de engelska kapitlen, eller snarare det små bitar som ligger i spalten intill huvudtexterna. Dessutom fick jag hela det stora kapitlet genomläst och klart från Bob Rickard som ägnat åtta timmar åt att gå igenom det. Inga stora ändringar vilket jag tackar för.

Jag har också förberett mig inför morgondagens intervju i PP3 om händelserna i Djatlovpasset. Snabbläst boken ”Mountain of the dead” som är en balanserad och faktarik sammanställning.

På jobbet satte jag mig i ett möte på Kultur om min och Hanna Fahls kommande bevakning av Eurovision i Tel Aviv, dit jag åker medan Hanna stannar på hemmaplan. Det blir en intensiv vecka.

Det blev en välfylld kväll med SAS-strejk där jag fick intervjua flera personer i början och en skolskjutning i slutet av dagen.

Såg någon den stora boliden som gick in över Mellansverige i går? Titta gärna på Uppsala All Sky Camera där det finns en bild. Om ni såg den så grattis. Det är något som jag önskar att jag någon gång ska få vara med om.

Matpaus blev det, tillsammans med Anders Sännås Lundqvist den här gången. Vi satsade på var sin planka på Rosa Drömmar vilket satt riktigt fint.

När jag kom hem låg min födelsedagspresent och väntade på mig – ett enbensstativ till kameran! Det har jag väntat på sedan den 12 april men firman som skulle skicka den hade glömt bort ordern så Anneli fick ringa och tjata.

Sedan var det bara att sätta sig och jobba in Bob Rickards ändringar (som var betydligt färre än vad jag hade fruktat) i AFU-boken. Plus lite annat bokjobb. Framåt 03 var jag klar. Åtminstone med det. För innan det blev sängen återstod att hänga tvätt i källaren.

Plankorna.

 473 total views