månadsarkiv: augusti 2019

P4 Extra om Area 51


Vid 10.30-tiden ringde Erik Blix och undrade om jag kunde vara med i P4 Extra klockan 14.15. Temat var stormningen av Area 51. Och det kunde jag ju. Blix sitter i Göteborg så jag fick ta en taxi till studio 45 i Radiohusets entré där jag knappade mig in via ett kodlås och sedan kunde vinka till producenten Anneli Malmborg som kikade på mig via en säkerhetskamera.

Area 51 ligger inom ett 12.000 kvadratkilometer stort område, nästan som halva Småland, som kallas Nevada test and training range. Här har CIA och andra amerikanska myndigheter testat en lång rad med hemliga vapen sedan 1951. Bland annat har man sprängt omkring 1.000 atombomber.

Det alla undrar över om det finns tillvaratagna ”flygande tefat” och utomjordingar gömda där. Det är ju den saken de som tänker storma Area 51 den 20 september vill veta. Hur ma nu har tänkt sig ta reda på en sådan sak. Om, jag säger om, det skulle finnas hemligheter av den kalibern där så inte lär det bara vara att vandra in och få se dem.

Direktsändningen varade mellan 14.15 och 14.30 och allt funkade bara bra. Sedan var det bara att vandra iväg mot Karlaplan eftersom Tjejmilen hade gjort det omöjligt för taxibilar att köra till Radiohuset. Men därifrån bar det av till jobbet.

Innan jag satte mig i radiostudion hade jag ätit frukost och lunch med Anneli. Markus var på banan och jobbade tidigt i dag. Eftersom jag i går fick klartecken från Bob Rickard om att han kunde ta emot mig och Håkan Ekstrand i början av oktober så satte jag mig och bokade färjan från Hoek van Holland till Harwich.

Har också börjat kolla om vi ska försöka träffa en nederländsk ufolog som jag gärna vill möta när vi ändå är i den delen av Europa.

Insamlingen har fortsatt att rulla på så under dagen och passerade ju målet på 10.000 kronor redan i går. Så jag bestämde mig för att tacka alla som donerat pengar till transporten från USA och att samtidigt höja målet till 15.000 kronor. Dit kanske vi inte når men när detta skrivs har 12.540 kronor kommit in och det är verkligen gott så.

Hann gå på La Barca med Björn och njuta av det fina vädret även om vi satt inne. För det stora fönstret stod öppet så kvällsluften strömmade in. Jag tog en Husets toast. Björn en Husets pasta.

Kvällen rullade på rätt mycket att skriva och slutade med en ny masskjutning i USA där en man som stoppats i en trafikkontroll började skjuta folk längs vägen medan han flydde från platsen.

Nu är det slut för i dag efter att ha jobbat över till 01.30.

 451 total views