Dagsarkiv: 18 augusti 2019

Sista semesterdagen


Så var semestern på väg att ta slut, något som vi firade (om man nu gör det) med ett litet kräftkalas med Ylva. Det blev faktiskt tredje gången jag och Anneli åt kräftor i år men det är lika gott varje gång.

I övrigt blev det en lugn dag. Ringde och grattade Andreas Ohlsson som fyller år i dag, också han är på väg tillbaka till jobbet i morgon. Och så ägnade jag mina rymdfrimärken en stund. Gick igenom ett album som jag fått av Carl-Anton och hittade faktiskt ett tjugotal märken som jag inte hade sedan tidigare. Det är inte illa.

Snart måste jag hitta ett sätt att sälja alla dubbletter, för det är en hel del det också. Får ta dem till Ebay när jag får tid att göra det.

Tog bilen till NetOnNet för att byyta 25-meterskabeln (hdmi) som jag köpte där i går. den funkade helt enkelt inte. Expediten menade att den kanske inte var konfigurerad för min dator och hon hade sannolikt rätt. Köpte en 15-metersvariant av ett annat märke istället och när jag testade den hemma funkade den direkt.

Pratade en stund med Helena om Ante Jonssons begravning som jag missade i går när jag höll mitt föredrag. Jag hade gärna varit med men det gick bara inte att hinna till Växjö fram och tillbaka. Men Helena hade köpt en handbukett från mig och lagt på Antes kista. Det var omtänksamt.

I dag flög Niklas till Moskva med en arbetskamrat för lite semester. Innan han lyfte från Arlanda tipsade jag honom om de fina loppmarknaderna som finns i Moskva och bad honom hålla utkik efter rymdmemorabilia. Man vet ju aldrig!

Fick ett mejl från min vän Tom Callen som tidigare var chefsastronom på Naturhistoriska riksmuseet och mannen som såg till att Cosmonova fick de bästa presentationerna när det gällde rymden. Tom skickade med en länk där han själv är ute och pratar för lärare om hur de kan väva in astronomi som en del av undervisningen. Astronomi är ju något som intresserar och fascinerar alla så det var verkligen på tiden att någon upptäckte vilken resurs Tom är när det gäller detta.

Hans föreläsning skulle inspirera pedagogerna och det är jag säker på att den gjorde! Läs om den här.

Eftersom det är sista dagen på semestern så tog jag det lite lugnt i dag. Softade med Anneli sedan Ylva lånat ett paraply och trotsat regnet för att ta sig till bussen. Och ute regnade det ännu mer.

Startade en tvättmaskin och sedan blev det sängen redan vid midnatt.

Ylva förevigar en extra stor kräfta.

 313 total views