Dagsarkiv: 01 oktober 2019

Mot England via Malmö och Vechta


Upp i ottan, en bra bit före 06, för kort frukost och sedan iväg söder ut med hamburgerstopp på Burger King utanför Värnamo (traditionsenligt) och sedan till Malmö där vi släppte av Anneli hos Thomas och Kristina.

1.150 kilometer senare (med undertecknad vid ratten) var vi framme i Vechta och Hotel am Neuen Markt och klockan hade hunnit bli 21.35. Det var i korthet vår dag. Mycket bilkörning med andra ord.

Vi hade en trevlig nedfärd med Anneli i fram och Håkan i baksätet. Som vanligt hade jag fixat laddningsstationer till alla så att vi kunde hålla våra mobiler pigga. Och tack vare att vi slapp de befarade köerna vid Brommaplan låg vi 20 minuter plus när vi släppte av Anneli i Limhamn.

Nu räckte inte detta riktigt för jag och Håkan missade den riktigt tidiga färjan med någon minut när vi väl kom fram till Rødby men hann i alla fall med en färja tidigare än den jag bokat oss på.

Färjan till Puttgarden är en snabb affär men man hinner i alla fall var sin räkmacka vid fönstret, en rökpaus på däck (åt Håkan, bilden ovan) och en rundvandring i lugn och ro på butiken där vi köpte lite godis, var sin plåtöl och en Bailey’s Cream (enligt modell efter Carl-Anton).

När vi körde av i Tyskland regnade det och fortsatte sedan med ojämna mellanrum under resten av färden mot Vechta. Givetvis hade tyskarna en närmast oändlig ström av vägarbeten som sinkade oss och alla andra. Inte många ”stau” men ett par där vi sniglade oss fram..

Stannade för att tanka någon mil efter färjan och då ringde jag också till hotellet och berättade att vi skulle komma efter 20, närmare bestämt 21.30 (det blev 21.35). Hade råkat se att det stod att man var tvungen att göra så när jag läste min bokning lite närmare.

Det var i alla fall inga problem sa hotellkillen utan han bad mig ringa fem minuter innan ankomsten så skulle han vara på plats. Och det var han. Jag och Håkan gick upp med våra väskor på rummet (nummer fyra på våning två) men vände direkt och gick ut för att äta.

Det blev Krögers Kleine Schwester några kvarter bort, samma restaurang som jag och Anneli åt på senast jag var här. Vi slog till på var sin stor, mörk Löwenbraü och var sin Jägarschnitzel – som var enorm och väldigt god. Vi rullade iväg när vi väl pressat i oss maten.

Och så fick jag mess från Jennie B om att verkligheten äntligen hunnit upp bluffmakaren Sebastian Krantz som i åratal stulit material från alla möjliga källor till sina poddar. Inte minst från UFO-Sverige och från undertecknad. Vi har varit på honom flera gånger men har har ljugit och slingrat sig. Nu har andra upptäckt att Krantz tjänat pengar på deras material och då blev det ett visst hallå. Läs gärna artikeln här.

Ser att han ”ber om ursäkt” vilket är patetiskt då han medvetet stulit materialet från oss trots att vi sagt åt honom att det inte är okej.

Nu hoppas jag att UFO-Sverige kan hjälpa till att sätta dit den här tjuven.

Har också messat med våra vänner i Oregon som samlat ihop ytterligare lite material till AFU och med Jenny Randles som hittat en bok vi saknar på arkivet och en gammal BUFORA-rapport som vi får ta med oss.

Klockan 23 låg i våra sängar. Kommer att sova gott i natt om Håkans timmerstockar inte rullar alltför våldsamt. Det sista jag gjorde var att ta min borreliamedicin.

På väg genom södra Sverige.

Mat på Krögers Kleine Schwester i Vechta.

Tyvärr var biografen i Vechta stängd så vi missade den här storfilmen.

 439 total views,  1 views today