Dagsarkiv: 11 oktober 2019

Tvättstugestädning och kursfixande


Mitt i annat fick jag en hostattack som höll stackars Anneli vaken en bra stund. Men efter en hostmedicinkur lugnade det ned sig och jag gick upp 08.30 för att ta tag i en del förberedelser inför nästa helgs kurs för fältundersökare. Men jag stack också iväg till Rosersberg för att hämta en låda med 40 ex av min nya bok eftersom den har tagit slut här hemma. På vägen hem tog jag en minilunch på Burger King.

Har också försökt att räkna ihop kvittona från Englandsresan och se hur mycket det hela kostade. En del bekostas av insamlade medel där personer skänkt pengar till AFU och en del av mig och Håkan själva. I princip brukar vi som reser alltid betala all mat och annat omkring resan medan boendet, bensinen och färjorna plus avgiften över Öresundsbron kommer från AFU-insamlingarna. Fast förra året betalade jag 90 procent av allt ur egen ficka.

Det kan vara på sin plats att summera lite av utfallet från resan:

Bob Rickard: Där bodde vi gratis som vanligt alla nätter utom två i England. Dessa två nätter bodde vi på County Hotel i Carlisle och gratis hemma hos Hilary Evans dotter Valentin och hennes man Damien i Benson. Av Bob fick vi också några lådor böcker som togs med i bilen.

Adam Mark: Adam hade tagit hand om en John Edwards böcker när denne gick bort. Ett par papperskassar. Men det kan finnas mer i ett förråd som Adam lovade att kolla upp åt oss när dödsboet väl var genomgånget.

Jenny Randles: Kul att träffa Jenny igen efter rätt många år nu. Storbritanniens mest produktive ufolog sett genom tiderna. 51 böcker har hon skrivit. Nu har hon flyttat från wales till Manchesterområdet igen och det var där vi sågs den här gången. Jenny skickade med oss de tre böcker AFU saknade i samlingen och lovade att ge oss ”massor” av material nästa gång.

John Rimmer: En av våra äldsta vänner i London som vi egentligen bara besökte för att äta lunch och prata bort en stund. Men John skickade med oss en kasse riktigt fina böcker och vi hann också prata en stund med hans trevliga fru Judith.

Lionel Beer: Som jag alltid försöker hälsa på och som var på besök här i Järfälla i somras. Lionel skänkte AFU flera lådor med böcker i bästa skick som han hade flera exemplar av så att vi ska kunna sälja dem genom AFU Shop och på så vis få in lite extra pengar. Dessutom skänkte han AFU 1.400 kronor som vi fick i handen efter att vi hade varit ute och ätit lunch.

Steve Gamble: Bor utanför Cambridge och är en gammal Buforamedlem. Steve har redan skänkt en hel del papper och rapporter men nu hade han hittat en låda till i garaget. Det tackade vi för!

Fran Copeland: Ordförande i Contact International, också det besöket mest för att ses en stund. Fran bor utanför Oxford där även Contacts redaktör Geoff bor. De hade samlat ihop en del fina böcker och tidskrifter åt AFU som vi fick efter att ha suttit ned och pratat över en kopp te.

Malcolm Robinson: Skotsk ufolog som numera bor i Hastings och som vi aldrig tidigare träffat visade sig vara en riktigt intressant bekantskap. Malcolms inställning till ufofrågan och hans sätt att ta sig an fallen imponerade på oss och vi kommer absolut att besöka honom igen. Han skickade med oss en stor laddning tidskrifter men framför allt ett löfte om att hans samling kommer att gå till AFU en gång i framtiden.

Theo Paijmans: Nederländsk ufolog som vi träffade över en lunch i Haag och som är ett stort fan av AFU. Här kommer vi att hitta samarbetsmöjligheter i framtiden.

Så såg det ut. En serie bra möten som kommer att ge bra utdelning inom de närmaste åren.

När Anneli kom hem fick vi för oss att städa i tvättstugan. Vi lyckades faktiskt fylla en hel soptunna och det blev plötsligt en massa plats över för tvätt, handdukar och annat. Behövligt! Ni kan se Anneli med ett t-tröjefynd som tillhört Niklas här ovan.

Sedan lagade vi pizzor och åt dem när Markus kom hem från banan. Till dem drack vi två av de öl som jag plockade med hem från England; Hogs Back Tea och Pure Ubu Premium amber ale. Båda trevliga bekantskaper. Mätta och nöjda inledde vi äntligen tittande på säsong 3 av ”Stranger things”. Det blir nog bra även den här gången.

Har också hjälpt David Marler i USA med en bild från spökraketvågen 1946 som han ville ha. David är som vi på AFU, en sparar av historiskt material. Och så ringde jag givetvis och grattade Carl-Anton som fyller 73 år i dag! Ett stort grattis, Carl-Anton, du är en klippa för såväl UFO-Sverige som AFU att vila sig mot.

Själva gick vi och lade oss för att läsa riktigt tidigt.

 334 total views