Dagsarkiv: 15 oktober 2019

Snart är lasten framme


Pratade med Frihamnen om vår transport från Oregon i dag igen och fick beskedet att den ännu inte kommit fram. Samtidigt hade Anders i Norrköping fått ett samtal från en speditionsfirma som undrade om vi ville ha lasten körd till AFU. Så man undrar ju vad som gäller egentligen.

Det slutade i alla fall med att vi bestämde oss för att köpa transporten till AFU från speditionsfirman som också skulle se till att lasten blev förtullad. Det blev lite dyrare än vi hade tänkt men nu blir det gjort i alla fall.

Vilken dag de ett tusen kilona kommer fram är ännu inte klart men jag hoppas att den blir så att jag kan åka ned och hjälpa till med att bära in lådorna. Dessutom vill jag ju se vad som döljs i dem.

En annan som är intresserad av vår last är Norrköpings Tidningar som ringde mig på förmiddagen och fick ett litet yrvaket svar. Reportern undrade hur det hade gått med vårt möte med kommunen så jag berättade att det var positivt och att nämndeordföranden visat intresse för att hjälpa oss. När jag berättade om att vi väntade på lasten vilken dag som helst så blev reportern intresserad och undrade om tidningen kunde vara med när den anlände till AFU.

Efter att ha tagit mig till bussen ringde en person från Västergötlands museum och undrade om jag ville göra en julkalender med ufotema åt dem. När jag frågade vilken budget de hade fick jag till svar att någon sådan inte fanns. Vi får se hur det här slutar men jag gjorde i alla fall klart att jag inte kan jobba gratis med ett sådant här projekt. Det funkar bara inte.

Man blir ju förvånad ibland när det gäller hur folk värderar andra människors tid. För några dagar sedan fick UFO-Sverige ett mejl från en skolklass som undrade om vi kunde ställa och vara programledare åt dem i ett teveprojekt i skolan. Det skulle ta två dagar. Gratis.

Tid är inte gratis.

Innan jag lämnade Stenbockens väg i dag fick jag ett litet paket från USA. Närmare bestämt från Rob Swiatek som jag träffade på Mufonkongressen i juli. Rob, som liksom jag är rymdintresserade, hade skickat mig en Apollo 11-penna. En replik av den penna som användes under den första månlandningen. Trycksatt bläck som gör att man kan skriva i rymden.

När jag kom till jobbet låg ett annat paket och väntade på mig, nämligen en bok om Mariestads historia skriven av Åke Möller från Mariestad som jag intervjuade en gång under min tid på Mariestads-Tidningen., Ska bli riktigt kul att läsa!

Själv har jag jobbat vidare med kursförberedelserna men hann inte så mycket som jag skulle ha velat. Men jag har också hjälpt Mary Evans Picture Library i London med lite mer information om min nya bok så att de kan göra reklam för den. Lade ett exemplar på posten i eftermiddags.

Mat i form av en pizza på La Barca. Regnigt på vägen dit och tillbaka.

Har också haft ett bra möte med redaktionsledning och hr-chef tillsammans med min skyddsombudskollega Thomas i dag. Det går framåt och samarbetsklimatet är bra.

När jag kom hem jobbade jag med att fixa kursmaterial till alla. Häftade ihop papper och sådant. Var klar vid 02.130.

 337 total views