Dagsarkiv: 24 oktober 2019

Nya intervjuer


Det blev en kort natt eftersom jag skulle intervjuas redan 08.15 av Radio Skaraborg. Givetvis om AFU och alla samlingar vi får och om vårt sökande efter en ny lokal som kan ta hand om oss och våra samlingar.

Det blev en fem minuters intervju med Linda Gustavsson som var helt okej där jag tog chansen att berätta lite om UFO-Mariestad eftersom det är viktig att vara lokal när man är med i lokalradion.

Medan jag väntade på nästa intervju sorterade jag bilder och började jobba med det föredrag jag ska hålla i Solna på lördag.

Strax efter 09 ringde teknikerna på TV4 och testade Skypeuppkopplingen som var alldeles utmärkt. Tanken var att jag skulle intervjuas via Skype i direktsändning under Nyhetsmorgon där Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist skulle ställa frågorna. Men så blev det inte. När teknikerna ringde mig igen strax före sändningen var ljudet kass. De ringde igen och det var fortfarande kass.

Vi testade med och utan lurar också men inget hjälpte så en minut innan vi skulle starta på riktigt så blev det mobiltelefonen och enbart ljud som fick stå för lösningen. Men det blev helt okej i alla fall och ni kan se den korta sändningen här.

På väg till jobbet ringde en SVT-reporter i Norrköping och undrade om vi hade fått något napp när det gällde en ny lokal efter alla inslag i teve och andra medier. När jag slog en signal till Anders L fick jag veta att vi faktiskt fått ett sådant från en ägare av en större fastighet i Klockaretorpet som var beredd att hyra ut till oss.

Så detta kunde jag berätta i en intervju som lades ut på SVT:s sajt efter klockan 13 i dag. Ni kan se och läsa här.

Då hade jag hunnit vara med på ett möte i klubbstyrelsen och sedan väntade också ett möte med delar av redaktionsledningen och hr-chefen för att diskutera den medarbetarundersökning vi genomfört på DN och andra delar av Bonnier News. Det blev ett positivt och bra möte som båda sidor kan känna sig nöjda med.

All uppmärksamhet i massmedierna har gjort att min mejlskörd har ökat och i kväll ringde det en synskadad man från Skaraborg sedan han hört mig i lokalradion där.

I dag har vi haft bilen på 10.500-milaservice, en rätt normal sådan. Men eftersom bromsarna på vänster fram inte var friska och en del annat smått och gott tillkom plus att samtliga vinterdäck fick bytas så hamnade notan på 15.000 kronor. Jag kan verkligen tänka mig att göra roligare saker för den summan. Bilar är dyra.

Mycket utlandsnyheter under kvällen men det blev i alla fall tid till ett besök på Lilla Asien där jag åt en Hoisinanka samtidigt som jag pratade med Staffan Kihlström under hela måltiden. Då är det bra att äta med pinnar och kunna använda andra handen till luren.

Lite fika blev det också innan kvällen tog slut.

På väg hem i taxin stoppades chauffören av polisen för att ha kört 85 på en 70-väg vilket kostade honom 2.000 kronor och mig lite tid. Hemma tog jag ner tvätt och fixade lite kontorsjobb.

En skärmdump från TV4-inslaget i dag.

 331 total views,  1 views today