Dagsarkiv: 27 oktober 2019

Höstkrattning och märkliga möten


Medan jag åkte till jobbet tog sig Anneli och Markus an att kratta bort löven i trädgården. En del hamnade i komposten och endel i komposttunnan där vi också slänger matrester och annat som kan återanvändas till biogas.

Sov ut till 10 och satte mig sedan vid datorn och svarade på några brev där jag som vanligt ligger lite efter. Får ta tag i flera i morgon då jag ska sitta hemma och skriva eftersom jag är ledig.

När jag hängde tvätt fick jag ett samtal från en person som varit med om en mycket speciell händelse med varelser inblandade. Berättelsen var ovanlig och vi får se om personen lyckas dokumentera det som dök upp ifall det dyker upp igen.

Senare på kvällen fick jag ett mejl från en man som googlat fram mig och som även det handlade om varelser som dykt upp i en dröm. Det märkliga var bara att även hans son, långt senare, haft en nästan identisk dröm. Mejlet var långt, sansat och intressant och jag hoppas att jag kan gå vidare på detta.

Jag svarade mannen och ställde några frågor som jag hoppas att jag ska få svar på inom kort.

När jag kom till jobbet handlade allt om att amerikanska specialstyrkor dödat IS-ledaren Abu Bakr al-Bagdadi som Mia satt och skrev om som bäst. jag tog också tag i historien och fortsatte skriva om den under kvällen. Det lite knepiga var att Ryssland ifrågasatte hela nyheten och menade att den kanske över huvud taget inte hade ägt rum.

Desinformationskriget startade alltså på en gång.

Jag skrev också om hur Donald Trump ljög för att få sin företrädare Barack Obama att komma i en dålig dager. Ni kan läsa om den saken här. Trump påstod bland annat att han i en bok 2010 hade sagt att bin Ladin borde elimineras. Det gjorde han aldrig.

Det var rätt mycket att göra under kvällen och allt var inte Trumprelaterat. Jag och Björn hann i alla fall gå till Rosa där jag åt en utmärkt Drömburgare. Sedan blev det fika signerat Mathias när kvällen drog mot midnatt.

Skönt med dessa avbrott i ett jobb där man tillbringar all annan tid framför dator och teve och med telefonen inom bekvämt avstånd.

När jag kom hem tog jag ned tvätten, rostade ett par mackor och satte mig och läste till sidan 71 i min nya Bibliotekstjänstbok; ”Ninth house” av Leigh Bardugo. Inte så dum men ännu så länge inte riktigt lika bra som Stephen King påstår på omslaget.

I säng 02.40. Nu är jag ledig några dagar.

 403 total views