Dagsarkiv: 08 januari 2020

Venus och lampor


Eftersom jag somnade efter 04 hade jag tänkt att gå upp framåt 12 i dag. Men så blev det inte. Vid 10 ringde en vän från Uddevalla och var lite upphetsad över en bild han sett på Instagram. Och när jag fick bilden blev också jag lite upphetsad, för det såg ut som ett slags iriserande fenomen i moln. Men molnen var väldigt ovanliga. Ni kan se bilden (beskuren) här ovan.

Nu blev det inte så mycket gjort under dagen förrän jag fick iväg bilden till Weine som är UFO-Sveriges konsult när det gäller meteorologiska fenomen. Och Weine blev också lite upphetsad förutsatt att bilden var äkta. Och det undrade ju jag också.

Så efter att ha pratat med mannen som tipsade fick jag loss ett telefonnummer och så ringde jag fotografen som var en mycket trevlig man. Som dessutom erkände rakt av att han visste vad det var på bilden – lampor som speglat sig i en ruta. Han hade inte upptäckt det förrän efter bilden var tagen och lade då ut den på sitt Instagram med rubriken ”Ufo?”.

Så kan det gå.

Innan jag gav mig av till jobbet hann jag läsa lite och skriva några mejl innan jag åt lunch.

Framåt kvällen kom nästa ”uforapport” som var en film som Eskilstuna-Kuriren hade fått in. den visade sig vara en ljusprick som filmats mot en mörk himmel och så här skev tidningens reporter Simon Uggla till mig när vi väl hade pratat då jag och Björn satt på Rosa Drömmar och åt spaghetti:

”Filmat över Ekeby norr om Malmköping vid 18-tiden. Enligt kvinnan som filmat har hon och hennes man iakttagit det här ljusfenomenet i över en timmes tid, mellan cirka 17.30 och 18.30. När vi lade på luren syntes det fortfarande. Det har rört sig över ett stort område. Fladdrat upp och ned, fram och tillbaka och bitvis stått helt stilla. En annan kvinna jag talat med i Åkers Styckebruk beskriver något liknande som hon iakttog där i krokarna mellan klockan 17 och 17.30 ungefär. Den observationen pågick i en halvtimme.”

Den långa observationstiden och riktning (som var åt sydväst) visar att det de såg med största sannolikhet var planeten Venus. Vilket jag berättade för Simon Uggla.

Fick ett långt mejl från en kvinna som sett ett underligt ljusklot som strålade som en stjärna (men mycket större) under kvällen också. Händelsen inträffade i Höganäs i augusti, troligen 2016. Och hon har inte kunnat glömma den sedan dess.Hade försökt att rapportera den till UFO-Sverige men gav upp då hon inte hade ett exakt datum.

Jag svarade henne långt med vändande mejl.

Kan också konstatera att vi tre som stannade kvar och jobbade i går fick mycket positiva ord från redaktionsledningen. Tack vare vår fylliga artikel så hade läsningen varit väldigt stor på morgonen.

På jobbet var det flygolycka och Trumptal plus en del annat. Lugnare än i går men jag höll mig sysselsatt fram till 01. Väl hemma tog jag en laxmacka och ett glas mjölk och läste tidningen.

På Rosa Drömmar träffade vi Mats Sjöberg.

Vacker himmel på väg över Tranebergsbron mot DN.

117 total views, no views today