Dagsarkiv: 02 maj 2020

Zoom-möte med UFO-Sverige

I dag höll vi vårt första styrelsemöte via Zoom i UFO-Sverige. Och faktum var att det gick väldigt smidigt och dessutom snabbare än ett vanligt fysiskt möte. Att allt gick så bra berodde på att Anders Berglund hade förberett dagordningen bra och vi andra fyllde på så att den kunde skickas ut med en hel del mer information än i vanliga fall. Något vi testade redan förra styrelsemötet.

Så på bara lite mer än två timmar hade vi hunnit med alla punkter och alla som var med på mötet skötte tekniken perfekt. Snyggt jobbat! Men oavsett att det gick så bra så är det ändå roligare att ses öga mot öga, så det lär vi väl fortsätta med, bara viruseländet tar slut.

Hela gänget som deltog i mötet.

Framåt eftermiddagen kom Niklas cyklande hit. Det är ju inte så ofta vi ses så det var roligt! Vårt umgänge i dessa coronatider är också mycket begränsat och har hittills sträckt sig till just Niklas och Ylva.

Hn dök upp lagom för att äta det som blivit kvar efter kvällens grillning då vi eldade igång på verandan. Fläskkotletter och majs på grillen och färskpotatis och sallad från köket. Det var rätt hyfsat ”varmt”, och Anneli hade stökat i trädgården tidigare på eftermiddagen, men inte varmt nog för att sitta ute.

Under dagen har jag också fått en förfrågan om en intervju från en journalist i Tyskland. Vi får se när den kan genomföras. Intresset är stort för vad AFU och UFO-Sverige gör vilket är positivt.

Har också haft en diskussion med Jan Harzan i Mufon om ett samarbete när det gäller tidningsartiklar. Tanken är att utbyta material och sedan kunna bygga upp var sina söktjänster. Det ser faktiskt ut som att det kan bli verklighet.

Arbetet i källaren har fortsatt med oförminskad styrka och jag ägnade en god stund åt att märka upp ett fyrtiotal vhs-band för vidare transport till AFU. Det frigav en hel del plats. Plockade också ut alla böcker från en hylla och sorterade dem. Och et var inte vilka böcker som helst utan enbart ”underligheter”. Absolut inget som har med ufo att göra. Jag kommer att återkomma till dem lite längre fram.

När Anneli gått och lagt sig tittade jag och Niklas på ”Sorry we missed you”, en engelsk film som utspelade sig i Newcastle. En av de dystraste filmer vi sett på år och dag, men bra. Men eländig. Det kan inte sägas tydligt nog. Den handlade om en familj som kämpade hårt för att få pengar och tid att gå ihop men allt gick bara åt skogen. Inte mycket hopp och man satt med andan i halsen mest hela tiden.

Framåt 02 var jag ”klar” i källaren och fortsätter där i morgon.

 121 total views