Dagsarkiv: 22 maj 2020

Badminton, synkoll och UFO-Aktuellt

Ylva och Anneli testar utemöbler.

Efter att ha släppt av Anneli och Ylva i Barkarbystaden där de skulle kika på lite smått och gott i butiker körde jag vidare till Jakobsbergs centrum för den årliga synkontrollen. Eftersom jag insåg att det nog skulle bli svårt att hålla fysisk distans till. min optiker så hade jag utrustat mig med ett munskydd som jag tog på innan jag gick in.

Personalen på Synsam hade inga sådana skydd men gjorde rent alla instrument noga innan det var dags för mig att kolla ögontryck och sedan synen och det visade sig att jag såg precis lika illa som vanligt. Lite sämre till och med trodde jag först men det var imma på linserna eftersom munskyddet ställde till det.

I vilket fall slapp jag byta glasögon och det är alltid positivt.

Plockade upp damerna och körde hem för lunch i det 18-gradiga sommarvädret. För så kändes det faktiskt även om det bara är maj. Medan jag åt lunch i form av fiskgryta i repris inväntade Anneli och Ylva sin som skulle intas på stan. För nu var det dags för nästa utfärd med Komethallen som mål där det väntade badminton med Stefan.

Innan han dök upp passade vi på att titta på utemöbler som säljs i Komethallens golfhall (som nu står tom från golfare, de håller till på banan) och det fanns en del fina, men dyra. Och ingen med en vettig soffa. I vilket fall blev det en första titt för damerna skulle vidare in till stan och jag till badmintonhallen för match med/mot Stefan.

Och det visade sig att äta fiskgryta med rostat bröd inte var bästa uppvärmningen. Men märkligt nog vann jag första set med 15-12 för att mera begripligt förlora andra med 10-15. Hur jag till slut kunde vinna sista med 15-11 och därmed matchen är en gåta i klass med ufogåtan. Sista 20 minuterna var en kamp mot trötta ben och cementmage.

När jag kom tillbaka hem med Stefans hjälp (tack för skjutsen!) hade jag planerat att börja med UFO-Aktuellt igen men fick istället för mig att ringa en av Sveriges genom tiderna mest omskrivna ufoobservatörer. Ett samtal som var mycket uppskattat och som till och med gav lite ny information, i alla fall för min del.

Nu har jag skrivit ett brev som jag hoppas ska ge ännu några bitar när det kommer fram. Det skadar aldrig att hålla kontakten med folk, det är något jag har lärt mig genom åren.

Pratade också med Tobias och beställde en illustration till min artikel i UFO-Aktuellt om den amerikanska flottans piloters ufoobservationer. Det finns så ynka lite att illustrera med där så en illustration av Tobias blir perfekt. Det blir hans andra i det här numret.

Men sedan blev det fullt fokus på UFO-Aktuellt resten av dagen och kvällen med avbrott för grillning och middag och därefter långfilm med Anneli, den brittiska ”Their finest” som var bra och sevärd om en kvinnlig manusförfattare för film i London under andra världskriget.

Vi var faktiskt inte i säng förrän en bra bit efter 01.

 105 total views,  1 views today