Dagsarkiv: 27 maj 2020

Klar med UFO-Aktuellt

Tidningen Se den 6 augusti 1980.

Det var onekligen en annan tid när UFO-Aktuellt kom ut med sitt första nummer 1980. Något ni kan konstatera här ovan där jag har lagt in en insändare och ett svar från redaktionen där tidningen Se uppmärksammade detta allra första nummer i augusti 1980. UFO-Sveriges rop på hjälp gav inte bara plats i tidningen utan också följande kommentar från redaktionen n på Se:

”Otroligt men spännande. Vill ni veta mera om UFO så gör som SE: Prenumerera och bli medlem i UFO-Sverige genom att sätta in 50 kronor på postgiro 505060-4!”

Ingen dålig reklam. Och även om priset numera är högre och postgiro numera heter plusgiro så går det givetvis fortfarande bra att prenumerera på tidningen. Och det var väl egentligen det jag skulle komma fram till eftersom jag i dag skickade över pdf-filen med tidningen till Håkan som sedan ska slå ihop den med våra norska vänners tidning.

Så är ni sugna så är det bara att klicka här och bli prenumerant!

I dag har jag också hjälpt Niklas som jobbar med att göra klart Rapport-Nytt med att tvätta en text och göra den läsvänlig och sedan mejla den till honom. Det är en längre version av en nyhet som vi redan har ute på ufo.se och som handlar om att det amerikanska försvaret har en grupp som studerar uforapporter när dessa föremål kommer in i skyddade luftrum och ses av militära piloter. Något UFO-Sveriges Roger Glassel var först med att avslöja.

Vill ni läsa hela artikeln så kommer den i UFO-Aktuellt.

Jag har också ringt och grattat Tage Bång som fyller 75år i dag. Tage har jag känt sedan mitten av 70-talet då vi båda arbetade med att undersöka uforapporter i Skaraborg. Han från Töreboda och jag från Mariestad.

Tage är en person som alltid ställer upp och som alltid har bidragit till att göra UFO-Sverige bättre. Det tackar vi för! Och när vi pratades vid i dag berättade han att han precis hade satt in ett stöd till AFU. Så nog är Tage en viktig kugge, inte enbart genom att orka driva Skaraborgs UFO-förening år efter år utan också för allt det lilla han gör och som tack var det gör oss större som organisation.

Grattis, Tage! Hoppas din dag blir fin!

Också Tora Greve fyller år i dag, ett år mer än Tage. Och även hon ställer upp när så behövs. Jag hoppas att Tora får en fin dag även hon.

Jobbdagen blev rätt maxad med flera intervjuer och en hel del skrivande. Gjorde bland annat tre intervjuer med olika inblandade för att skriva en artikel om ett nytt antikroppstest som kommer att börja säljas på måndag. Som alltid när det gäller test som handlar om att kunna visa om den testade har varit smittad med covid-19 finns det en felmarginal och därför går testet inte att lita helt på på individnivå.

Däremot, vilket Anders Tegnell poängterade när jag pratade med honom, är det mycket användbart på gruppnivå och kan därför bli ett viktigt redskap för Folkhälsomyndigheten om nog många tar det. 100.000 test i veckan hoppas man sälja.

Bevakade också det som skulle bli den historiska uppskjutningen av två amerikaner i rymden från amerikansk mark under kvällen. Men vädret ställde till det och allt ställdes in bara minuter innan ”go” så jag fick raskt skriva om artikeln. Nu blir det på lördag istället och då jobbar jag ju inte. Trist. Hade velat skriva om den.

Maten plockade jag och Björn upp på Rosa som hade laddat ordentligt med stekta strömming och mos med skirat smör till mig. Jag blev proppmätt och maten var mycket bra.

När kvällen så tog slut vid 01 var det bara att packa sig in i taxin bakom en av mina reguljära chaufförer och vi kunde båda konstatera att månen var fantastiskt vacker mot den hyfsat ljusa himlen när vi rullade mot Skälby. Kvällarna så här års är fantastiska när de är som bäst.

Hemma möttes jag av ett snyggt städat hus som jag fick möjlighet att tacka Markus för då han precis var på väg i säng. Jag plockade ned tvätt och fixade med lite papper innan det blev slut på dagen vid 02.30 också för mig.

Lätt svårfotograferad måne från Tranebergsbron natten mot torsdag.

 135 total views