Dagsarkiv: 30 maj 2020

Riksstämma via Teams

Anders Berglund, sitter kvar som ordförande.

UFO-Sveriges riksstämmor brukar vara högtidliga sammankomster som följs av en utställning och föredrag på eftermiddagen. Men så blev det inte i år eftersom coronaeländet ställde in allt som kunde locka folk. Så istället blev vårt årsmöte en rent digital historia via Teams där vi bland annat konstaterade att Anders Berglund har ännu ett år kvar på sitt mandat som ordförande.

Så nu ser styrelsen ut så här: Ordförande Anders Berglund, vice ordförande Clas Svahn, kassör Tony Ekberg, sekreterare Victoria T. Andersson.

Ledamöter: Johan Gustavsson, Tobias Lindgren, Håkan Ekstrand, Martina Myrtorp, Carl-Anton Mattsson, Jennie Backman, Thomas Michanek, Rickard Andersson, Mats Nilsson, Gunnar Karlsson

Suppleanter: Johan Fagervall, Kenth Cederborg, Peo Wärring och Tage Bång.

Det blev ett effektivt möte där tekniken (fixad av Göran Norlén) fungerade alldeles utmärkt och direkt därpå höll styrelsen sitt konstituerande möte. Vi känner oss alla allt mer bekväma med den här tekniken och kommer säkert at hålla en del digitala möten också sedan coronapandemin är över.

Jag har fortsatt jobba på med lite papper som ska ut ur en hylla och sedan till AFU. I går var det Lionel Beers och i dag Denis Plunketts. Plus en del jag fått av Bob Rickard. Alla viktiga ufologer vars arkiv vi kan vara stolta att få ta hand om.

Klippet från Sunday Dispatch den 25 maj 1952 var ett många fina fynd.

Men jag har också varit uppe på vinden och plockat ned ett nät till Annelis blommor (som visade sig mindre bra, hon cyklade och köpte ett bättre) och en låda böcker som jag haft liggande där i några år och som även den ska till AFU.

Vädret var kanon med någon grad över 20 när det var som bäst så vi grillade flintastek och kokade färskpotatis som vi sedan åt på verandan när Markus kom hem från jobbet.

Framåt kvällen såg jag och Anneli på ”Oceans 13” som gick på TV4 i går men som vi plockade fram på dvd istället för att slippa all reklam. Jag gav mig också på en hög Teknik för alla från 1945 i jakt på artiklar värda att spara och den tidningen är bara för kul att kika i! Det fanns inget som inte var möjligt på den tiden. En rubrik som jag fastnade för säger allt: ”Jag lärde mig flyga på en timme!”

Och så kom de amerikanska astronauterna iväg och allt verkar ha gått bra så här långt. Jag följde uppskjutningen på mobilen via Nasas tv. Ni kan se en skärmdump därifrån här ovan.

Har också pratat med Anna på Hotel Lilton i Ängelholm för att höra hur det har gått för henne i dessa tunga tider för alla företag. Och det var roligt att höra hur hon kunde berätta att hon och hennes kollega, som hon äger hotellet tillsammans med, höll verksamheten igång. Dessutom hade hon gott hopp om att den skulle klara sig.

UFO-Sveriges styrelse har ju traditionsenligt ett möte om året där men i år blev det inte av. Och det känns trist. Men jag lovade henne att vi kommer tillbaka så snart allt vänder till bättre.

Dagen avslutades med lite läsning i sängen.

 379 total views,  3 views today