Dagsarkiv: 31 maj 2020

Mors dag och Denis Plunketts papper

På Viksjö GK.

Eftersom det är Mors dag i dag ringde Anneli till Raili och grattade och jag passade också på att prata med henne. Och det var bara bra med henne. Vi satt på en bänk i det fina vädret på väg hem från Viksjö GK och ringde efter att ha ätit lunch på banans restaurang.

Golfbanans matställe kändes säkert att gå till eftersom det är lätt att hålla fysiskt avstånd där och så kunde vi sitta ute i solen och äta vår lunch i form av var sin angusburgare med pommes och en kall lättöl.

Markus befann sig på en annan bana, nämligen Bromma GK:s, där han hade jobb och Niklas satt hemma och gjorde klart Rapport-Nytt. Så nu är både UFO-Aktuellt och Rapport-Nytt klara och kan snart skickas till tryckerierna.

Markus klipper och tvätten hänger.

Eftersom det var över 20 grader och bra torkväder har vi tvättat täcken och hängt ut plus att jag har oljat in trappan till verandan och Anneli målat den spaljé som hon ska använda för några av sina grönsaker att klättra på. Över huvud taget en bra dag för utomhusaktiviteter och när Markus kom hem klippte han gräset. Välbehövligt.

Under eftermiddagen har jag suttit i köken med dörren ut öppen och sorterat klart Denis Plunketts papper och känt sommarvärmen den vägen. Funkar bra det med. Jag blev klar så när som på några klipp som jag får fixa senare i veckan – RX-limmet tog nämligen slut. Illa.

Stack emellan med att sätta in en hög papper som jag fått från en av mina brevvänner i en pärm också, vilket kan låta enkelt. Det var det inte. Papperen handlade om forntida teknik och var utskrivna från nätet blandat med Monas (som hon heter) egna anteckningar. Nu hade Mona häftat ihop det mest med häftklamrar och det funkar inte så bra. Klamrar rostar på sikt och är inte bra ur arkivsynpunkt.

Så under 45 minuter bytte jag ut alla mot arkivsäker tejp, slog hål i dem och sorterade.

Ett vykort ur Denis Plunketts samling.

På tal om arkiv så fyller AFU:s hjärta och hjärna (och kropp; han bär och flyttar saker hela tiden) 70 år i dag. Anders Liljegren, som är AFU:s viktigaste pelare utan vilken hela verksamheten skulle få slagsida och sannolikt till slut välta över ända, är den som får ta hand om allt som jag och andra släpar dit, det är han som ser till så att ”personalen” har uppgifter och det är han som håller ekonomin i ordning. Bland annat.

Ibland undrar jag faktiskt vad vi andra har för oss. Jo, Håkan Blomqvist skannar och sorterar och det finns ingen ände på hans arbete för AFU, Sven-Olov Svensson ser till så att post och mängder av annat fungerar, Leif skannar så snabbt att vi inte förstår hur han orkar och alla frivilliga och placerade gör att AFU är en levande arbetsplats.

Men utan Anders skulle det bara inte gå. När jag ringde honom för att gratta var han på väg för att äta tårta och det kändes ju helt riktigt. Så grattis igen, Anders! Du är värd alla tårtor som finns.

Lite andra ufoaktiviteter blev det trots allt. Pratade med vår begåvade webbansvarige på ufo.se i morse och skickade sedan en artikel till honom som ska ut i morgon. Den ingår i vår serie ”Verkligheten bakom…” som tar upp vad som egentligen hände i de avsnitt som P3 lägger ut i ”Ufopodden”. ”Slaget om Los Angeles” är det som väntar i morgon.

Framåt kvällen hjälpte jag Glenn Steckling i USA med några bilder till den bok han håller på att skriva. Ska bli verkligt intressant att läsa eftersom Glenn har hand om kontaktpersonen George Adamskis arkiv. Flera i UFO-Sverige fick möjlighet att träffa Glenn 2018 då vi bjöd in honom att prata på det årets fältundersökarkurs.

Började också att gå igenom en klippsamling från 1960-talet som jag lånat av Jimmy Goddard i England. En svår historia där tejpen lossnat och klippen har hamnat på ett håll och källan på ett annat. Men det fanns en hel del spännande artiklar där så jag får fortsätta på allvar en annan dag.

Har också varit i kontakt med Norsk UFO Senter som hade fått ett märkligt mejl från en person som skrev under falskt namn och som försökte smutskasta en av UFO-Sveriges medarbetare. Anonyma personer är något av det jag ogillar mest. Det är tragiska figurer som försöker få uppmärksamhet men som inte har mod att stå med eget namn. Sannolikt för att undvika kritik.

Nå, själv har jag ägnat dagen åt vettiga saker. Som det ni kunnat läsa ovan och att äta en god middag på verandan när Markus hade klippt färdigt gräsmattan.

Ska inte glömma att nämna att allt gick bra med SpaceX dockning med ”ISS” i dag. Skönt. Jag och Anneli tittade på en sammanfattning från uppskjutningen på Nasa teve i morse och det känns bra att USA är med i det bemannade rymdprogrammet på riktigt igen.

Vi passade också på att titta på ett avsnitt av ”Ett fall för Vera” innan det blev sängen med en Johan Theorin-bok.

Anneli målar spaljén.

 150 total views