Dagsarkiv: 23 november 2021

Scalarevyn och Dorsin levererade

Hela ensamblen.

I kväll har vi skrattat oss igenom tre timmars revy signerad geniale Henrik Dorsin på Scalateatern. Och vi satt på första bänk, jag, Anneli, Ylva, Per och Gabriella. Först var vi nog lite tveksamma till att detta var en bra placering men när föreställningen väl var igång så var vi alla överens om att det var riktigt kul att sitta så nära skådespelarna.

Scalarevyn är skriven av Henrik Dorsin och även om det fanns en del lite svagare nummer var helheten riktigt, riktigt bra underhållning. Bra texter, bra dansare och bra sång.

Partiledarna från S, C och M på plats.

Ett av de bästa numren var när vi fick en dos lyteskomik där revygänget tog sig an Stefan Löfven, Annie Lööf och Ulf Kristersson men också Johan Ulvesons kryddmonolog som var imponerande. Allting flöt snyggt mellan talade nummer och sångnummer med bra dans och musik till dem.

Ulveson som svensk mus inför Moder Kina.

Men också numret där de svensk-kinesiska relationerna ”analyserades” var kanon liksom numret som tog oss med tillbaka till en stenåldersmiddag med två par.

Det var en väl investerad kväll som slutade med att jag kunde tacka Henrik Dorsin när han var på väg hem efter föreställningen då vi fem stod och pratade innanför dörrarna till restaurangen.

Henrik Dorsin tar emot applåderna tillsammans med övriga skådespelarna.

Väl hemma blev det två mackor med stekt ägg och en Negra Modelo.

Annars har dagen innehållit jobb med UFO-Aktuellt som har tagit den mesta av tiden. Har fått en del artiklar nu men mest arbetat med min egen som blir en lite längre historia.

Pratade också med Richard Örtenheim som befinner sig i Sverige och har tagit med sig en del av sin pappa Björns papper som jag ska få ta över och lämna till AFU. Ringde också till Mats som har serie- och filmbutiken i Älmsta för att försöka hitta ett tillfälle att träffas så att han kan hämta de 38 kassar som står i källaren. Jag hoppas verkligen att det kan bli verklighet snart för vi behöver den platsen nu till jul.

Bertil Falk hörde av sig under dagen och ville låna tillbaka ett manus som han skrivit om Jesus resor och som nu ligger på AFU. Det går givetvis bra så jag lovade fixa det vid tillfälle. Bertil hade fått en påstötning från ett av sina barn att han borde skriva klart det och se till så att det blir publicerat, något han tänker ta sig an.

I dag blev jag och Tobias klara med protokollkollen från senaste styrelsemötet så nu är det mejlat till sekreteraren. Fick också en fråga om att bli intervjuad av några elever som håller på med ett arbete om sekter. Vi får se vilken dag det blir.

Har också fortsatt att jobba med transporten från Toronto som har fått en del problem. Faktum är att jag var upp 02.15 i natt och mejlade med den firma som håller i det hela och med stackars Drew i Kanada som är den som ska skicka allt. Ingenting när det gäller transporter är lätt. Jag hoppas verkligen att vi kan lösa detta snart.

Jobbade också en stund med möbleringsfrågan på DN eftersom vi fick nya skisser från arkitekterna under kvällen. Vi ska presentera det vi hittills kommit fram till vid ett stormöte på torsdag.

Hittade också ännu en bok som tar upp ufo eller flygande tefat och som är baserad på fakta i min ständigt växande bibliografi över sådan litteratur på svenska. Så nu har jag 684 poster där.

I säng vid 00.30.

Loading