Dagsarkiv: 28 november 2021

Samtal med Moskva

George i Moskva.

I dag hade jag ett drygt timslångt samtal med George Fedorovsky i Moskva som driver en mindre organisation som räddar paranormala arkiv i Ryssland. Vi pratade om hur de och AFU kan samarbeta och vad vi skulle kunna byta med varandra.

George arbetar hårt för att rädda arkiv när någon som intresserat sig för ufo eller paranormala fenomen går bort och just nu finns det han har räddat i flera rum i tre olika lägenheter i Moskva.

Tyvärr, säger han, är intresset för att rädda historiskt material obefintligt i Ryssland och han har svårt att engagera andra i arbetet, trots det är de tre som jobbar tillsammans men det är tydligt att George är eldsjälen och den som reser för att ta hem arkiven. Ungefär som jag själv arbetar alltså.

Vi hade ett mycket bra samtal och kommer att fortsätta diskutera via Skype lite längre fram. Och redan nu har George börjat hjälpa mig med en del kontakter i Ryssland som jag haft svårt att nå fram till.

Under förmiddagen har jag också byggt på min hela tiden växande bibliografi över allt som skrivs på svenska, på ett faktabaserat sätt, som tar upp ufofenomenet. En ny bok om monster gör att antalet titlar nu uppgår till 685.

Slog en signal till vännen Berit i Bispberg utanför Säter som fyller år i dag. Berit var under många år aktiv inom UFO-Sverige och bidrog starkt till att göra föreningen till den vetenskapligt orienterade som den fortfarande är. Vi pratas vi alldeles för sällan men det blir i alla fall minst en gång om året.

Efter att ha ätit lunch framför teven satte jag mig på bussen med nya Bibliotekstjänstboken av ”Rex machina” av Johan Leth. Hann med 30 sidor innan jag var framme. Isande kallt ute.

Fokus på den nya omikronvarianten under kvällen och när jag lästre sydafrikanska sajter hittade jag en intervju med läkaren som slagit larm om den och som dessutom så här långt inte sett att den orsakade svår sjukdom.

Jag spårade telefonnumret, ringde upp och fick prata med en assistent till henne som bad mig att messa mina uppgifter. Tråkigt nog för oss som vill vara först med saker så hade nyhetsbyrån AFP också intervjuat henne och den intervjun dök upp strax efter mitt första samtal. Så jag ringde igen och nu svarade hon själv.

Det blev en bra intervju som blev mycket läst och som jag även gjorde en papperstidningsversion av.

Under kvällen ringde en kille som hade sett ett rött klot under ett par sekunder men jag fick be att få återkomma eftersom det var mitt under brinnande arbete. Men jag insåg snart att jag inte skulle hinna så jag ringde Kenth på Rapportcentralen och bad honom återkoppla till killen vilket han gjorde.

För min del rullade det på med olika coronavinklar men vi hann också med en glassfika hela gänget, såväl papper som nät, vid 21.45. Skönt att sitta ned och prata lite.

Rätt mycket att göra även i dag men jag kom i alla fall iväg hemåt 01.20 bara för att sätta mig och jobba med UFO-Aktuellt i ett par timmar. Nu saknar jag bara en artikel plus att jag nog får skriva ett par recensioner till. I säng 03.

Loading