Dagsarkiv: 20 maj 2022

Intervjuad av Smålandsposten och hyllbygge

Markus hjälper till med hyllbygget.

Det blev lite småproblem under dagen då jag inte fick jag på de som jobbar på Vadsbo Museum i Mariestad men efter att ha ringt ett antal gånger tog jag vägen över kulturchefen i Mariestad som visade sig vara en gammal skolkamrat, ett år under mig.

Att det var så viktigt att få tag på museipersonalen berodde på att jag och Anneli åker till Mariestad i morgon och jag då hade planerat att hämta några fler montrar till UFO-Sveriges utställning. Till slut fick jag tag på en av dem som jobbar där tack vare hjälp från kulturchefen. Så nu hoppas jag att det ska ordna sig tills i morgon.

Spelade badminton med Stefan också och det var inte utan att jag kände mig rätt mör i kroppen redan före matchen eftersom jag jobbat med bokflytt och hyllyftning i går. Men jag kan garantera att jag kände mig ännu mörare efter våra tre set som trots allt blev lyckosamma: 15–7, 6–15 och så 15–8 till slut. Vi blandade och gav som vanligt men som ni vet, det är huvudsaken att ha roligt och att hålla igång kroppen en stund.

Klockan 14 blev jag uppringd av en journalist på Smålandsposten som jag hade avtalat tid med sedan tidigare. Han ville skriva en lokal vinkling på kongressutfrågningen och hade fastnat för Ante Jonssons märkliga upplevelser för att få en lokal vinkel på det hela.

Vi pratade i 30 minuter och sedan skickade jag fem bilder som han kunde använda till artikeln, något han var nöjd med.

Pratade också en stund med Thomas och Anders B som varit på Matteusgården och kollat tekniken. Och den visade sig ha en del i övrigt att önska. Vi får helt enkelt skippa att försöka få med medlemmar på distans, vilket var riktigt synd.

Tacos som belöning för ett väl utfört arbete.

Framåt eftermiddagen kom Markus för att äta tacos med oss men också för att hjälpa mig att bära ned de två hyllorna jag fick av Ylva och att montera dem. Nu kan jag montera en Billybokhylla med ögonen förbundna men det går givetvis fortare med lite hjälp.

Sedan ägnade jag en stund åt att plocka in böcker i de nya hyllorna som nu skapar ett eget litet rum nära frysboxen.Tanken är att få upp så många böcker som går från golvet så att det går att hitta bland dem. Det blir skönt, ibland ägnar jag åtskillig tid åt att leta vilket känns så himla onödigt.

Efter bokbärande och middag satte vi oss i soffan, åt några jordgubbar, och tittade på ”Jorden runt på 80 dagar”, två avsnitt till i dag. Inte så tokigt men som sagt ganska fritt efter Jules Verne.

När Anneli gått och lagt sig jobbade jag vidare en stund framför datorn och plockade undan en del som låg i vägen vid frysboxen så att vi ska kunna gå dit utan problem.

Klockan 00.30 blev det sängen efter att ha svarat på et antal Messengerinlägg.

 105 total views,  1 views today