Dagsarkiv: 07 maj 2022

Skivspelaren på plats och böckerna till Håkan

På plats.

Efter mycket om och men så lyckades jag och Anneli med gemensamma krafter få min nya skivspelare (som jag köpte av Karl-Arne i torsdags) på plats. Att det var så krångligt berodde inte på själva spelaren utan på den plats där den ska stå.

Först fick vi tömma i princip hela skåpet där förstärkare och annat står från en gammal skrivmaskin och en himla massa tunga böcker. Därefter gällde det att baxa ut det ändå ganska tunga skåpet från väggen och sedan montera bort en del av bakstycket för att komma åt sladdarna från den gamla spelaren och stoppa in de nya.

Kan låta enkelt men var det inte.

Vaknade redan vid 08 vilket betydde knappt fem timmars sömn i natt. Men av någon anledning funkade det och jag satte mig vid datorn och skrev en baksidestext till min bok innan jag gick över till att skriva ett par längre bitar till UFO-Sveriges verksamhetsberättelse som jag mejlade iväg till Anders Berglund.

Vid 10-tiden ringde jag upp Håkan E och så satt vi och pratade med varandra i 45 minuter för att gå igenom allt i Mats bok. Mest en massa småpet som Håkan nu ska fixa. Sedan mejlade jag iväg hela min bok (som jag suttit uppe med i natt) till Håkan så nu ligger allt i hans händer.

När vi lagt på tog jag några självporträtt som jag valde ut det bästa från och skickade även det till Håkan, ska bli min baksidesbild.

När jag hunnit så långt kom Anneli tillbaka från sin städdag på golfbanan. En insats hon fått göra då Markus (som skulle ha gjort den) inte kunde komma ifrån jobbet.

Då var det dags för mig att ringa Tobias och börja jobba med några rollupper inför utställningen i slutet av maj. Det gäller att hitta bra bilder och sedan skriva en lagom lång text så att allt får plats på duken. I dag skrev jag en variant om Alan Godfreys möjliga ombordtagning i Todmorden 1980 där AFU har hans uniformsjacka och där vi behöver en rollup att ställa intill den om vi ska visa den.

Uppdaterade också texten om Gösta Carlssons observation och samlade ihop material om det så kallade Kolmårdenfallet från den 23 augusti 1967 som jag skrev en kortad version av och skickade till Tobias. Det återstår några till att fixa och jag tänker fortsätta med ett par i morgon.

Ett aktuelt citat ur en bok som skrevs innan Ukrainakriget började.

På vägen till jobbet läste jag vidare i Martin Kraghs ”Det fallna imperiet” som är så himla lärorik och som verkligen hjälper mig att förstå det som händer i Ukraina just nu. Och mycket i boken är som om det vore skrivet i dag, som citatet ovan.

Dubbla Drömburgaren.

En ganska lugn kväll på jobbet, skrev fyra artiklar och skötte lajven. Gick över bron till Rosa och hämtade min dubbla Drömburgare med tillbehör som jag bara måste visa en bild på. En flaska lättöl skickade personalen med också. Fringis för att jag och Björn (som är i Grekland) är goda kunder.

Eftersom det var hyfsat lugnt hann jag rensa lite i såväl mobilen som på skrivbordet i datorn. Välbehövligt.

Hem efter 01 och i säng 02.30.

 113 total views,  1 views today