Dagsarkiv: 14 maj 2022

Eurovisionfinal för halva slanten

Anders Berglund inledde Zoommötet.

En stor del av dagen har gått åt till att bevaka Eurovisionfinalen i Turin, tyvärr inte på plats i år men från redaktionen i Stockholm. Och som vanligt var det chatten med DN-läsarna som var mitt fokus där också Hanna och Matilda deltog.

Det blev ruskigt spännande i slutet när folkets röster från de olika länderna skulle redovisas men till sist gick det som alla trodde, Ukraina stod som vinnare med Sverige och Cornelia Jakobs på fjärde plats. Hon hade varit värd att vinna!

Laddar för Eurovisionbevakningen.

Men jag skrev också om en masskjutning i USA och lite Ukrainakrig vid sidan av chatten; kriget före och skjutningen efter. Och så jobbade jag med lajven en stund.

Innan jag gav mig av till jobbet förberedde jag en del av mina inlägg som jag sedan skulle använda under chatten men efter att jag hjälpt Anneli med några småsaker i trädgården (där hon jobbade på i någon timme) och ätit lunch med henne så var det dags att möta 21 av UFO-Sveriges fältundersökare i ett Zoommöte.

Nu är jordgubbarna skyddad från rådjur och annat.

Anders Berglund inledde och sedan följde vi andra efter och fyllde på; jag, Tobias och Johan. Allt under Mikael Karlssons samordning. Vi höll på i 45 minuter och målet var att samla de fältundersökare som vill fortsätta att vara aktiv och se till så att föreningen får lite fart på dessa kontakter runt om i landet.

Sammanlagt är det närmare 30 personer men alla kunde inte vara med i dag. Nytt möte den 11 juni.

Jag pratade också en stund med Kjell Törnlund i Linköping som ska hjälpa mig med en ny filmad presentation under nästa vecka. Den ska översättas till portugisiska så jag har även bett en medlem här i Järfälla som kan språket, att hjälpa mig.

Nå, detta skrivs 02.30 efter en lång dag. Så jag sätter punkt där.

 142 total views,  1 views today