Dagsarkiv: 05 maj 2022

Besök på DN i Göteborg och trevliga möten

Min kollega Hans och sedan Marina, Kristina, Carl, Leif, Anna och Linn på Göteborgredaktionen.

Upp efter 08 och sedan blev det hotellfrukost tillsammans med Hans i Clarion Posts matsal som låg i gatuplanet. Mycket fint att välja på och jag beställde en nygräddad omelett som jag sedan fyllde på med pannkakor med grädde och jordgubbssylt, plus en del annat.

Medan Hans jagade rätt på ett helt strykjärn gick jag iväg med min ena väska till Nordstan för att lasta in den i bilen. På vägen upptäckte jag en försäljning av lite retroprylar inne i Nordstan, alldeles bakom där Vetenskapsfestivalen pågick med nya föredrag. Kunde också konstatera att dessa föredrag drog betydligt färre än mitt och Göran Brusewitz dagen före.

I vilket fall bläddrade jag igenom en skivback med vinyl som stod framme till försäljning och slog till på fyra 70-talsplattor med proggmusik som jag saknade. Kom att prata med de två männen som jobbade där och snart var vi igång med att prata ufo och olösta mysterier tills jag var tvungen att gå till bilen för att hinna tillbaka för att hämta Hans så att vi kunde gå till DN:s redaktion (som också den ligger i Nordstan).

Mina nyinköpta plattor lämnade jag kvar och hämtade sedan upp när det blev dags att åka mot Stockholm.

Besöket på DN:s Göteborgsredaktion blev väldigt positivt och förutom arbetsmiljö hann vi prata journalistik och hur de jobbar med den när vi slagit oss ned runt ett konferensbord i ett av rummen.

12.30 fortsatte vi diskussionen, men nu på Hotell Eggers restaurang dit också Hanna (som jag träffat i Malmö när hon jobbade där) och fotografen Veronica anslöt eftersom de varit ute på jobb fram tills dess.

Hanna, till vänster, och Veronica, längst bort till höger anslöt på Eggers.

Jag åt en god, men alldeles för liten, lammfärsbiff, och de som valde vegetariskt fick ännu mindre. Där behöver Eggers skärpa sig. Det går inte att servera lunch som inte folk blir mätta på.

Det är ett mycket kompetent och trevligt gäng som DN har i Göteborg. Alla producerar journalistik på hög nivå och det är bara att konstatera att här har DN en enorm tillgång.

Elisabeth Örtenheim med några av de saker hon nu överlämnar till AFU.

13.30 bröt vi upp från vårt chambre separee och jag gick tillbaka till Clarion för att träffa Elisabeth Örtenheim som jag bestämt träff med där 13.45. Elisabeth hade med sig lite papper efter sin före detta man Björn som var en mycket intressant person. Ufointresserad men framför allt en nytänkare och uppfinnare av rang.

Vi satt och pratade i tjugo minuter och när vi skildes åt hade jag fått med två böcker som Björn skrivit och en hel del spännande papper som rör hans liv.

Jag och Niklas vid Skara Domkyrka.

Efter att ha plockat upp mina vinylskivor satte jag mig i bilen och körde österut mot Skara där Niklas Krantz väntade med ett par kassar böcker och annat. Vägen dit kantades av kringelikrokar eftersom det byggs ny motorvägen längs en lång sträcka på vägen upp från Göteborg.

Men jag kom fram till Skara på utsatt tid och kunde konstatera att det inte enbart var de böcker jag visste att jag skulle få med utan också ett antal andra böcker och prylar som Thea skickat med från Falköping.

Från Thea.

En del av det som låg i kassarna går direkt till AFU medan annat kommer att kunna säljas på riksstämman och expon i Norrköping i slutet på maj. Ni kan se en del av det här ovan.

Det skulle bli ännu ett besök på vägen, den här gången hemma hos Karl-Arne Blom som bor i Tivedsskogen några mil från Finnerödja. Jag hade ringt och kollat så att han var hemma eftersom detta inte är en omväg jag gärna tar i onödan. Men det var han.

Karl-Arne med skivspelaren.

Och här hämtade jag upp en skivspelare som jag köpt av Karl-Arne (en Thoren). Vi pratade en stund men jag kunde inte stanna så länge eftersom det fortfarande var en bit att ta sig hem. Dessutom ville jag hinna äta på Burger King i Marieberg utanför Örebro. Och så blev det.

Men strax efter 21 var jag hemma och kunde pussa Anneli och packa upp det som fanns i bilen.

Blev sittande fram till efter midnatt med att svara på mejl som ramlat in under dagen. Det blir ju en del. Och när Anneli gått och lagt sig jobbade jag på med registret till min bok (hann till L), städade spisen och tog mig en titt på skivspelaren och hur svårt det kommer att bli att koppla in den. Det blir det, skåpet som förstärkaren står i är inte lätt att flytta på.

I säng 00.30.

 131 total views,  2 views today