Dagsarkiv: 09 maj 2022

Bokjobb, ESC-förberedelser och mycket annat

Möte vid datorn.

Satte mig vid datorn så snart jag kommit upp och började skriva ett kapitel till en hembygdsbok vars redaktör bett mig om det. Kapitlet ska handla om Gösta Carlssons observation och inriktningen blir på de problem som finns med Göstas berättelse.

Det tog nästan två timmar att skriva det och framåt kvällen fick jag okej att det funkade bra så jag mejlade iväg tre bilder som passar till det också.

Slog också en signal till en av Gösta Carlssons tidigare arbetskamrater för att lyssna lite om han hade koll på var dottern Yvonne kan tänkas vara. Fick ett tips på en person som kan veta det och nu får jag gå vidare den vägen. Min förhoppning är ju att få se, och helst låna, staven igen.

Annars var morgonens andra fokus att börja jobba med Eurovision Song Contest och att lyssna på låtarna, skriva anteckningar och allmänt förbereda mig inför chatten som jag och Hann Fahl ska köra under finalen. Hann i alla fall en bit.

Ringde Albin på Crazy Pictures för att boka tid för ett möte på onsdag och det funkade fint. Då åker jag ner till Norrköping för att spela in en sak och för en del annat som ska göras med UFO-Sverige.

Har också jobbat vidare med att göra rollupper tillsammans med Tobias, alltså sådana som ska användas till UFO-Sveriges utställningen i Norrköping den 28 och 29 maj och hjälpt Anders Berglund med tre bilder till hans rollupp som ska handla om spökflygaren. Dessutom har jag suttit en del i telefon med Håkan E för en sista koll av min bok innan den går till tryck. Och lite senare på kvällen även Mats bok.

Strax före 16 satt jag med på ett digitalt möte på DN som handlade om ommöbleringen och hur vi ska jobba framöver. Det är under det mötet som jag tog bilden här ovan.

Sedan tog jag och Anneli bilen till Coop för att veckohandla vilket gick snabbt. Vi hade en ganska kort lista och det var glest med folk på butiken i dag. Anneli har också jobbat vidare med vår semesterplanering som dels kommer att ta oss till Höga kusten och dels till Västkusten. Det blir nog ur bra som helst!

Efter kvällsmaten tittade vi på ”Mästarnas mästare” och sedan skrev jag om en text till en av rollupperna som Tobias inte var nöjd med. Och det var inte jag heller när jag tänkte efter. Lite för mycket klippt och klistrat ur UFO-Aktuellt. Så jag skrev om den från grunden och då gick det bättre.

Pratade en stund med vännen Olle i Göteborg om att hitta ett datum för nästa grabbträff i Mariestad. Vi bollade några möjliga sådana men det är inte lätt att få till något som passar alla. Vi får se var vi hamnar i tiden till slut.

Dagen blev lite småsplittrad men i morgon blir det fokus på Eurovision i första hand.

I säng före midnatt.

 148 total views