Föredrag i Lunnevad

lunnevad1505cc
Upp klockan 06 för att köra mot Lunnevads folkhögskola väster om Linköping trettio minuter senare. För det var där jag skulle hålla föredrag med start 10.30 i dag. Och det är alltid bra att vara ute i tid eftersom det oftast blir någon form av teknikproblem när jag väl är på plats.

Resan ned gick fint och jag hann till och med stanna och sova tio minuter på en rastplats innan jag kom fram. En bra ”power nap” som friskade upp skallen.
09.30 möttes jag av Sofia Cedvén mig och tillsammans bar vi in mitt pick och pack till aulan där jag skulle prata.

Snart kom två tekniker och vi kunde börja koppla in dator och ljud. Efter en del misslyckanden så hittade vi en väg där min presentation syntes på vita duken. Men ljudet fick vi aldrig att fungera så det körde vi genom min egen bärbara högtalare.

Efter fika och lite prat med Sofia, som gått UFO-Sveriges fältundersökarkurs för ett par år sedan, började aulan att fyllas i väntan på mitt föredrag. Något ni kan se på bilden ovan.

Till slut satt omkring 140 personer där och – efter att ha presenterats av Sofia – körde jag igång med mitt en timma och tjugo minuter långa föredrag med fokus på spökraketerna men också en del andra ufofall plus en bit om UFO-Sverige och människors problem med att rapportera vad de faktiskt tror sig ha sett.

Trots att spökraketerna ligger nästan 70 år tillbaka i tiden så går det att fånga en ung åhörarskara med historien kring dem. För de unga (16–24 år) lyssnade noga, det märktes.

Efteråt fick jag ett värmande tack från scenen av skolans rektor som också överräckte en burk med honung. Bibliotekarien köpte in några av mina böcker, något de gjorde av varje föredragshållare.

Hann prata med några elever också samt signera flera böcker. Många var nyfikna på vårt Nammajaureprojekt och flera sa att de skulle vilja gå kursen i höst. Något som jag diskuterade med Anders Berglund i telefon när jag var på väg hem. Också han har fått in flera intresseanmälningar från nya och sugna ungdomar.

Satt som vanligt rätt mycket i telefon på vägen hem. I Södertälje var det en mindre trafikolycka som orsakade stora köer men det var inget mot vad jag fick skriva om på jobbet under kvällen då flera svårare olyckor orsakade stopp i trafiken på samma väg som jag åkt under många timmar.

Det blev en lång dag, ingen papperstidning kommer i morgon, så det var vi på nätet som fick hålla nyhetsflödet igång. Jag och Staffan gick ned på La Barca för var sin köttbit som avbrott under kvällen.

Har pratat med snickaren i dag igen och nu vill han börja med vårt nya garage redan i juni, så det blir till att riva det gamla i slutet av maj. Vi har också fått ett anbud som vi har godkänt.

Föredraget på folkhögskolan blev välbesökt.
lunnevad150513b

Loading