Eurovisionsjobb och böcker från Semic

ladaor15kalren
Finalen för Eurovisionslåtarna i Wien närmar sig med stormsteg och i dag har jag ägnat ett antal timmar åt att lyssna på tre fjärdedelar av låtarna. Har samlat information och gjort anteckningar och skrivit ned en del. Det är bäst att vara ordentligt förberedd när det väl smäller.

Lena, Raili och Rasmus sov över här i natt men vid 14-tiden körde Markus dem till tåget. Tyvärr glömde de en ryggsäck där deras färdkost fanns och den fick de klara sig utan på vägen mot Skövde.

Sent i eftermiddags ramlade det in ett mejl från Semic där de undrade om jag ville komma och hämta fjorton lådor med böcker som de skulle slänga så jag tog med Markus och körde till Sundbyberg och lastade bilen full. Ni kan se en del av lådorna på bilden här ovan. Lådorna innehöll överblivna böcker från Jultidningsförlagets lager och en del av dem ska säljas till Böckernas hus medan andra behålls för att bli vinster till höstens lotteri under fältundersökarkursen. Andra får jag helt enkelt slänga eftersom de fanns i tjugo, trettio exemplar.

Har också putsat på mitt föredrag som jag ska hålla på Lunnevads folkhögskola utanför Linköping i morgon. Och det var faktiskt nära att jag hade åkt dit redan i dag! Kollade aldrig almanackan och var i går helt inställd på att gå upp i ottan för att dra dit. Som tur var råkade Anneli se min mapp med föredraget ligga i min dator och där stod datumet skrivet i filnamnet. Annars vet i katten om jag inte hade åkt i morse.

Har tvättat flera maskiner också för att få lite rent att ha på mig resten av veckan.

Tittar en stund på Bayern München mot Barcelona också och det blir ju fin fotboll när två sådana lag möts. Jag kan aldrig låta bli att tänka på hur svenska lag spelkar, också landslaget, och att vi verkar komma från en annan galax, mycket långt borta på universums bakgård när en sådan jämförelse görs.

I dag gick ”Ghost Rockets” på Doc Lounge i Lund och det var den första visningen som jag missade. Men Mikael Karlsson från UFO-Sverige var i alla fall där och svarade på några frågor.

Loading