Gläntan och UFO-Aktuellt

glantan800bok
Det känns bra att ”Mötet i gläntan” kom ut innan folk hann åka på semester och boken blev fin och är en gedigen historia på 360 sidor och ett 80-tal bilder. 41 sidor är helt nyskrivna med allt som har hänt sedan den första upplagan gavs ut av Parthenon 1995. Och jag kan lova att det här finns mycket som kommer att få läsarna att lyfta på ögonbrynen och kanske också omvärdera sina tidigare synpunkter på händelsen.

Gösta Carlssons berättelse om hur han mötte ett tefat med besättning i en glänta utanför Ängelholm den 18 maj 1946 är en svensk ufoklassiker.

Den som vill kan beställa boken direkt från Parthenon på plusgiro 1959-6. Kostnad inklusive porto är 246 kronor.

Själv var jag uppe vid 08.30 för att jobba med UFO-Aktuellt och hann göra ytterligare två sidor innan snickarna knackade på. Vi diskuterade hur målningen, som vi ska fixa, ska utföras och lite kring ett lås i en dörr som måste ordnas.

Det är ett fantastiskt väder och lite synd att behöva åka till jobbet och sätta sig inomhus.

Men innan jag kom så långt som till jobbet blev jag hämtad av Stefan för att åka och spela badminton. Vår bil var på verkstaden för att få en plåt under motorn fastsatt så han släppte av mig där, jag betalade 300 kronor, och sedan åkte vi vidare till Spånga i var sin bil.

Som så ofta blev det en svängig och underlig match mellan oss. Mitt första set var en katastrof i klass med Skyskrapan brinner och ett tag låg jag under med 1-14. Lyckades repa mig för att förlora med något meta hedersamma 6-15 vilket kändes som ett framsteg.

Nästa set gick hur bra som helst och som genom ett under tog jag hem det med 15-6. En bakvänd repris av första alltså. I avgörande slog Stefan säkert bort hälften av sina servar men det blev ändå ganska jämnt och spännande innan jag faktiskt vann med 15-12 och tog hem matchen. Nu leder jag plötsligt med 10-8 i matcher.

Hemma igen satt två av snickarna och åt ölkorv, jordgubbar och chips och drack kalla drycker som Anneli fixat medan solen stekte. Jag anslöt eftersom det skulle bli min lunch. Vi passade också på att diskutera ett kommande fönsterbyte och Patrik lovade att komma med en offert.

I eftermiddag tar Anneli bilen till Dalarna med Ylva och en del andra vänner. På vägen möter hon Håkan E på Ingo i Enköping för att överlämna hans exemplar av Mötet i gläntan och få en kasse med UFO-Sveriges ekonomiska redovisning som vår revisor Göran ska gå igenom.

Själv tog jag bussen till jobbet och det blev en rivstart med en masa smått innan det brände till med en bilexplosion i Göteborg som blev mitt fokus under ett par timmar bara för att kryddas med nya händelser på Kinnekulle där polisen under dramatiska förhållanden tog in tre person för förhör.

När jag ringde den man som också bor i huset ville han tyvärr inte uttala sig och inte heller ägaren till Blombergs säteri, som äger marken gick att prata med men han lyfte över huvud taget inte på luren.

Det blev en intensiv kväll med många telefonköer och många kontakter med Hanna Fahl på plats i Blomberg.

Innan allt blev riktigt hett gick jag och Staffan till Lilla Asien och åt en bit mat men trots värmen satte vi oss inne.

Kvällen slutade i moll då polisen på en presskonferens klockan 00.15 berättade att man funnet kroppen efter vad man anser vara den försvunna Lisa Holm. Jag skrev en snabb nyhetstext.

Så himla dystert.

På vägen hem jobbade jag vidare med mordet och dess efterspel och ringde sedan också åklagarmyndigheten. Fick då veta att de tre som tagits in för förhör anhållits. Kopplade upp mig och skrev in detta i min text plus att jag gjorde om lite på DN.se:s förstasida. Tittade lite på fotboll, fixade med tvätten och kom i säng efter 03.

Då var både Niklas och Markus också vakna. Men det behöver knappast påpekas.

Loading