Bokmässan och föredrag

image
Under Bokmässan i Göteborg i dag höll jag en kortare presentation om ufo samt signerade böcker i Vetenskap och Folkbildnings monter på Bokmässan. Jag och Anneli kom dit i god tid för att hinna besöka DN-montern och ta en sväng till Cobolts monter.

Hos Cobolt träffade jag Peter Sparring som visade mig förlagets nysatsning på inbundna utgåvor (med tre tidningar i varje utgåva) av Illustrerade Klassiker, en fantastisk serietidning som fick mig och många i min ålder att sluka både dem och de riktiga böckerna.

Själv har jag alla mina Klassiker kvar men de är alla rätt vällästa så det är roligt att se att de nu får ett nytt liv.

Under vår rundvandring på den välfyllda mässan sprang vi på en arbetskamrat, Mikael Holmström, och en före detta arbetskamrat, Karin Bojs, och en hel del kändisar givetvis.

Nästa anhalt blev VoF:s monter där jag plockade upp min teknik och såg till att allt fungerade inför mitt lilla anförande klockan 12. En presentation som inleddes av VoF:s lokalgruppsordförande i Göteborg, Peter Olausson.

Jag pratade kort om vad man kan se fel på på himlen och gick sedan över på spökraketernas mysterium, Nammajaure och ett bra ufofall som ännu inte fått sin förklaring. En bra bit över 20 personer samlades runt mig för att lyssna medan andra strömmade förbi på väg till andra montrar och föredrag. Ni kan se mig på plats vid montern innan föredraget började här ovan.

Jag är imponerad av VoF som vågar ta in en ufoundersökare och annonsera honom på det sätt de gjort med mig. Det är starkt. Men det visar också att UFO-Sverige har gjort ett bra jobb och att vi ses som en seriös organisation och inte en grupp troende.

När jag stod och väntade på att börja prata kom Tora Greve och hälsade och efter en stund även en man som tidigare hjälpt mig med material till min bok om sekter. Båda stannade kvar och lyssnade på mig, liksom Anders Persson som vi sedan gick och åt lunch med inne på mässan.

Mässan är stor och trots att det är söndag och mässans minst besökta dag var det ett myller av människor överallt. Jag kikade in på ett av antikvariaten och på flera serieutställare plus en som sålde dvd-filmer. Vi hann också med att besöka Toras monter där hon sålde sina böcker – jag köpte en. Och Science Fiction-bokhandeln, Tintinmontern och en hel del annat fick oss att stanna.

Klockan 15 körde jag och Anders mot Chalmers medan Anneli stannade på mässan en stund till innan det var dags för henne att ta tåget hem till Järfälla.

Jag och Anders kom fram till Chalmers vid 15.30 där ordföranden i Chalmers Areospace Club, Jan-Erik Bryntesson, mötte upp och snart anslöt övriga medlemmar. Till slut var vi omkring 20 personer i den trånga lokalen innan för Chalmers robotbyggarklubb.

Där höll jag ett två timmar långt föredrag med en hel del frågor om ufo och UFO-Sverige. Anders – som hållit föredrag för den här klubben tidigare – är med och lyssnar och efteråt svarar han också på en del frågor.

Sedan är den delen av dagen slut och vi åker hem till Anders, äter pizza och tar en öl och softar lite framför teven. Jag pratar med Niklas i Skövde som funderar på att, liksom jag, sätta klockan på 04 i morgon bitti för att titta på månförmörkelsen. Om vädret tillåter och om den går att se från Anders lägenhet i mitt fall.

På måndag håller jag ett offentligt föredrag på puben Haket på Första Långgatan 32 i Göteborg med start klockan 19.00. Då kan den som vill komma och lyssna.

Anneli och Anders i samspråk på mässan.
massanbok1509ap
Här presenteras jag av Peter Olausson.
image
Och här har föredraget precis börjat. Det skulle fyllas på med fler åhörare.
DSC_0157new
Peter Sparring i Cobolts monter.
image
UFO-Sveriges Tora Greve och hennes man Torsten.
grevetora1509
Anneli på plats i DN:s monter.
image
Några av medlemmarna i Chalmers Aerospace Club har samlats.
image
Och här har jag börjat prata.
fdragchalmers15
Spännande lokal att hålla föredrag i!
chalmers1509cluben

 1,709 total views,  1 views today